Stockholm’de şehitler anıldı

İşgalci Türk devletinin düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren YPG komutanlarından Renas Roj, YBŞ komutanlarından Seid Hesen ve YPJ Komutanı Sosin Birhat, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de YPG komutanlarından Renas Roj, YBŞ komutanlarından Seid Hesen ve YPJ Komutanı Sosin Birhat anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) düzenlenen anmaya YPG Komutanı Renas Roj’un kardeşi de katıldı.

Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada şehit Ronas Roj’un Doğu Kürdistan’da yaşayan annesi, daha önce de şehit olan diğer oğlu Şehit Renas ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Şehit Renas Roj’un kardeşi Saman Şahabi yaptığı konuşmada, “Şehitlere ilişkin ve anıları üzerine konuşmak zordur. Özellikle de şehidin kardeşin olması ya da ailesinden olması daha zor oluyor.

Devrimci hayatında alçak gönüllülüğü ve yol göstericiliği, güçlü bir bilinçle kuşatan Şehit Renas Roj’un, Kürdistan’ın dört parçasında aktif gerillacılık ve devrimcilik yaparak, ülkemizin arasına çizdikleri sınırları anlamsızlaştıran bir pratiğin de sahibi ve uygulayıcısı olduğunu hepimize gösterdiğini” söyledi.

Saman Şahabi her iki şehit kardeşinin de öncü kişiliklere sahip olduğunu, bulundukları her alanda halkın yüreğine dokunan ve gönüllerini fetheden bir pratiğin de sahipleri olduğunu belirtti.

İranlı enternasyonalist devrimci Behram Rehmani de anmada bir konuşma yaptı. Sosyalist, devrimciliğin pratik uygulayıcıları ve temsilcilerinin bu kahramanların olduğunu belirten Rehmani, “Gösterdikleri pratik ve çaba,  feda ettikleri canları ile mutlu ve onurlu bir geleceğin temel taşlarını döşeyen büyük birer devrimci olduklarını ispatladılar” dedi.

Anma konuşmalardan sonra sloganlarla sona erdi.