Stockholm halkından Rojava'ya dayanışma mesajları

İsveç'in başkenti Stockholm'da Kürdistanlılar ve dostlarının Türk işgalini kınamak için düzenledikleri eylemlere destek veren İsveçli ve diğer ülkelerden göçmenler, Rojava'yla dayanışma mesajları verdi.

İşgalin başladığı günün akşamından beri her akşam Sergelstorg Meydanı'nda gösteri yapan Kürdistanlılar ve dostları, cuma akşamı da gösteri yapmayı sürdürdü.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'yi işgal etmesine tepki gösteren İsveçli, Latin Amerikalı, Afganistanlı, İranlı, Güney Koreli pek çok kişi, eylem yapan Kürdistanlılar ve dostlarının eylemlerine katılıyor, destek mesajları veriyor.

ANF'nin konu hakkındaki sorularını yanıtlayan eylemciler, Türk devletinin Rojava'yı işgal hakları için mücadele eden Kürtleri katletmesini kınamak ve Kürt Halkıyla dayanışmak için eylemlere katıldıklarını söylüyor.

Üzerine “Kürt halkıyla dayanışma” yazdığı bir dövizi ve YPJ bayrağını taşıyarak eyleme katılan Anna adındaki 25 yaşındaki bir genç kadın, daha önce yaşadığı kentte Kürt kadınlarının verdiği mücadeleden etkilendiğini söyledi.

Güney Kore'den İsveç'e evlatlık olarak gönderildiğini ve Stockholm'de yaşadığını söyleyen Anna, baskı ve katliamlara uğrayan cesur Kürt halkına destek vermek için gösteriye katıldığını belirtti.

Stockholm'de yaşayan ve çalışan 25 yaşındaki Ebba ise, gözlerinden yaşlar akarak yaptığı konuşmasında Kürt halkına sempati duyduğunu söyledikten sonra “Sizlerin acı çektiğinizi biliyorum. Umarım artık bu durum yakında son bulur. İsveç silahları Türklerin ellerinde. Hükümetimin bunu durdurmaması bana acı veriyor” dedi.

Savaşın son bulmasını isteyen Ebba, Rojava halkına sevgi ve selamlarını gönderdi.

Türk devletinin işgalinin teşhir edildiği eylemde, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına 26 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te Norra Bantorget'te başlayacak eyleme katılmaları ve işgalci Türk devletini protesto etmeleri çağrısı yapıldı.