Strasbourg’a uzun yürüyüş 3. gününde

Cenevre'de Strasbourg'a doğru başlayan uzun yürüyüş, 3. gününde.

Bugün üçüncü gününe giren Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürdistan’ın statüsünü talep etmek amacıyla aralarında siyasetçi, sanatçı, aydın, kurum temsilcilerinin bulunduğu uzun yürüyüşçülerin eyleminin adresi bugün başkent Bern oldu.

MERKEZLERDE PANELLER DÜZENLENİYOR

Uzun yürüyüşlerin Cenevre-Strasbourg kolu 3. gününe girdi. Yürüyüş komitesinden bir heyet tarafından Cenevre ile Lozan kentlerinde bulunan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle tecrit ve işgalci saldırılara dair görüşmeler yapıldı. Eylemciler, konakladıkları her merkezde paneller düzenleyerek, katılımcılara tecride yönelik bilgilendirme yapılıyor. Eylemciler arasında bulunan TEV-ÇAND sanatçılarının sahne aldığı  konserler de düzenleniyor.
Yağmur ve şiddetli rüzgara rağmen yürüyüşler oldukça moralli geçiyor.

BUGÜNKÜ ETAP WAISENHAUS'TA BİTECEK

Eylemciler, bugün saat 12.00’de Bern kentinde bulunan Zollikofen kazasındaki tren istasyonu önünde bir araya geldi. Burada Çarxe Şoreşê marşı eşliğinde yapılan saygı duruşuyla yürüyüşlerinin startını verdiler.
Yürüyüşün bugünkü etabı Waisenhaus alanında sona erecek, burada bir miting gerçekleştirilecek. Yine akşam saatlerinde Kürt Toplum Merkezinde 'Jineoloji' semineri yapılacak.