Strasbourg'da 128'inci gün: Avrupa harekete geçmeli

Tecridin kırılması amacıyla Strasbourg’da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 128’inci gününde.

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 167’nci gününe girerken, Strasbourg'da 14 kişilik grubun 17 Aralık tarihinde başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi de 128’ inci gününde.

SAĞLIK SORUNLARINA RAĞMEN KARARLILAR

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ ın özgürleştirelim” şiarı ile başlayan ve Avrupa’nın birçok yerinde devam eden eylemde ise eylemcilerin sağlık durumlarında ciddi problemler ortaya çıkmış durumda. Sağlık problemlerine rağmen eylemcilerin morali ise yerinde ve tecrit kırılıncaya” kadar eylemlerine devam etmekte kararlılar.

AVRUPA'YA ÇAĞRI: HAREKETE GEÇ

Strasbourg’da devam eden eyleme Avrupa’da yaşayan Kürt halkının ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretlerde ise Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kabul edilemez olduğu vurgulanarak, tecridin işkence olduğu dile getiriliyor. Avrupa kurumlarının Türk devletinin işlediği insanlık suçuna ortak olmaması çağrısının sürekli yapıldığı ziyaretlerde, sorunun çözümü için Avrupa’nın harekete geçmesi talep ediliyor.

Tecridin kırılması amacıyla sürdürülen açlık grevleri dışında ise Strasbourg’da Avrupa Konseyi (AK), Avrupa Parlamentosu (AP) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde ise Avrupa’ da yaşayan Kürt halkı ve dostlarının birçok eylemi oldu. 25 Mart tarihinde KCDK-E ve TJK-E’ nin koordine ettiği ve ilk haftası açlık grevi sonrası oturma eylemlerine dönüştürülen kitlesel eylemler ise devam ediyor.

Strasbourg’da dini bayram sonrası Çarşamba günü yeniden başlayacak eylem ise bu hafta tek günlük oturma eylemi şeklinde düzenlenecek. AK ve CPT önünde düzenlenecek tek günlük oturma eylemine ise İsviçre ve Strasbourg’da yaşayan Kürt halkının katılımı sağlanacak. 1 Mayıs tarihine kadar devam ettirilmesi planlanan eylemlerde Avrupa kurumlarının bir an önce Türk devletine baskı yapması ve tecridin kaldırılması konusunda görevlerini yerine getirmesi çağrısında bulunuluyor.