Strasbourg’da 136’ıncı gün: Moraller en üst seviyede

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 136 gündür süren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine, yoğun ziyaretler devam ediyor.

Bugün ise Almanya’nın Lahr şehri ve çevresinde yaşayan onlarca Kürdistanlı açlık grevi direnişçilerine destek için Strasbourg’daydı. Aralarında Lahr Halk Meclisi üyelerinin de olduğu kitle, sloganlar eşliğinde eylemin sürdüğü 273, Avenue Colmar adresindeki eylem alanına geldi.

AGİRİ: MORALLERİ EN ÜST SEVİYEDE

Burada kitleyi karşılayan Tertip Komitesi üyesi Serhat Agiri tarafından eylemcilerin sağlık durumu hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Eylemcilerin 136’ıncı gününde olmaları nedeniyle hareketlerinde kısıtlı olduklarını dile getiren Agiri, eylemcilerin morallerinin en üst seviyede olduğunu ve kararlıca açlık grevine devam ettiklerini vurguladı.

Ziyaretlerin eylemcilere moral verdiğini söyleyen Agiri, ziyaretler sonrasında halkın döndükleri kentlerdeki eylemlilikleriyle sürecin bir parçası olmalarının önemine işaret etti.

YENİ BİR SÜRECE GİRİLDİ

Böylesi bir eylemde inancın önemine dikkat çeken Serhat Agiri, 6 aya yakın bir süredir başlayan eylemin artık yeni bir sürece girdiğinin altını çizdi. Zindanlarda 15 tutsağın başlattığı ölüm orucuna değinen Agiri, bugünden sonra direniş etrafındaki eylemlerin daha güçlü olması gerektiğini ifade etti.

“Tecrit mutlaka kırılacaktır” diyen Agiri, eylemcilerin Kürt halkının onurlu bir yaşam sürdürebilmesi için yaşamlarını ortaya koyduğunu söyledi.

Strasbourg’daki eyleme bugün gün boyunca ziyaretlerin olacağı öğrenildi.

Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine aralarında Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç ve eski Milletvekili Dilek Öcalan’ın da olduğu Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişi katılıyor. Eyleme katılan diğer isimler şunlar: Gülistan İke, Nurgül Başaran, Mustafa Sarıkaya, Mehmet Nimet Sevim, Ramazan İmir, Deniz Sürgüt, Mohamad Ghaderi, Agit Ural, Ayvaz Ece, Ekrem Yapıcı, Kerem Solhan ve Kardo Bokani.