Strasbourg’da oturma eylemini yeni bir grup devraldı

Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı Fransa’nın Strasbourg kentinde yürütülen oturma eylemini dördüncü haftasında İsviçre’den gelen 30 kişilik grup devraldı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) başlattığı “Her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem Dema Azadiye ye!” hamle kapsamında, 12 Mayıs’ta oturma eylemine start verilmişti.

Bu oturma eylemi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla dokuz yıldır süren Özgürlük Nöbeti ile aynı alanda sürdürülüyor.

Dördüncü haftasında nöbet eylemini devralan onlarca kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın farklı dillerde sözleri ve bir fotoğrafının yer aldığı dövizleri kaldırarak, “Bijî serok Apo” sloganını attı.

Grup adına açıklama yapan Tahsin Amed “Dem Dema Azadiye’ hamlesi kapsamında devam eden eylemi bugün CDK-İsviçre adına devralıyoruz” dedi.

Amed, “Gerilla alanlarına yönelik gerçekleştirilen işgal saldırıları durana, Önderliğimizin özgürlüğü sağlanan kadar eylem alanında olmaya devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.

Amed Avrupa kurumlarına seslerini duyurmak istediklerini sözlerine ekledi.

Grup nöbet eylemini bir hafta sürdürecek. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak. 31 Mayıs programında “Özgür eşyaşam” üzerine bir seminer var.