Strasbourg’da yüzlere kişi CPT’ye sorumluluklarını hatırlattı

Strasbourg’da devam eden geniş katılımlı eylemde bir araya gelen yüzlerce kişi, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) oturma eylemi düzenleyerek, acilen sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde 3’üncü gününü geride bırakan oturma eyleminde, CPT’nin acilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunu yerinde ziyaret ederek açıklığa kavuşturması isteniyor.

Avrupa’daki onlarca Kürt, Türkiyeli ve diğer halklar ile inançları temsil eden kurumun katıldığı eylemde bugün öğleden sonra CPT’ye kadar yürünürke, kurum binası önünde bir oturma eylemi düzenlendi.

Yüzlerce kişi CPT binasının girişinde oturarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden kaynaklanan sorumluluklarını derhal yerine getirmesi istendi. Öcalan’ın posterlerini taşıyan yüzlerce kişi, sık sık Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü lehine sloganlar attı.

Yaklaşık 30 dakika süren oturma eylemi ardından Kürdistanlılar tekrar toplanma alanı olan ve aynı zamanda Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin sürdüğü AK binasının karşısına geri döndü.

Eyleme bugün de Avrupa’nın farklı kentlerinden gelen eylemciler, diğer eylemcilerle nöbet değişimi yaptı.

Gün içinde ayrıca Ekim şehitleri anısına kısa bir anma toplantısı yapıldı.