Strasbourg’daki açlık grevcileri yer değiştiriyor

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 17 Aralık’ta başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, farklı kesimlerden destek ziyaretleriyle devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’da başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 52’inci gününde aralarında Türkiyeli sosyalistlerin de olduğu çok sayıda kişinin destek ziyaretlerine sahne oldu.

Bugüne kadar Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde sürdürülen açlık grevi eylemi, yarından itibaren 273, Avenue de Colmar 67100 Strasbourg adresindeki başka bir lokalde devam edecek.

SAYAN VE YILMAZ’DAN DESTEK

Eylemcileri bugün Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kurucu Eşgenel Başkanı Tuncay Yılmaz ile Türkiyeli yazar Mahir Sayan’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi ziyaret etti.

Eylemcileri ziyaretinde konuşan Mahir Sayan, henüz bir sonuca ulaşmasa da, açlık grevi direnişinin başlarından itibaren başarılı olacağına dair umutların yükseldiğini vurguladı.

Türk hükümetinin Ortadoğu’da sıkıştığı bir dönemde başlatılan açlık grevi direnişi karşısında telaşa kapıldığını ve Leyla Güven’i 79’uncu gününde serbest bıraktığını dile getiren Sayan, tecridi sürdüren hükümetin Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın İmralı’ya gitmesine izin verdiğini de hatırlattı.

DİRENİŞ AKP İKTİDARININ KIRILGAN OLDUĞU BİR DÖNEMDE GELDİ

AKP hükümetinin politikalarının günü birlik olduğunu dile getiren Mahir Sayan, AKP-MHP blokunun kendi içindeki kırılganlığına dikkati çekti. Sayan, yerel seçimlerde elde edilecek başarı ile tecride karşı mücadelenin birleşmesiyle iktidarın ilerleyişinde ciddi bariyerlerin yükseltilmesine ve ‘iç ilişkilerinin çatlamasına’ olanak sağlayabileceğini vurguladı.

Açlık grevi eylemcilerini gün boyunca Avrupa’nın farklı ülkelerinden Kürdistanlılar ile çok sayıda Kürt kurumunun temsilcileri de ziyaret etti.

AÇLIK GREVİ EYLEMİ YENİ ADRESTE DEVAM EDECEK

Başlangıcından bu yana Strasbourg’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde sürdürülen açlık grevi eylemi yarından itibaren 273, Avenue de Colmar 67100 Strasbourg adresindeki bir lokalde devam edecek. DKTM lokalinin yeterli büyüklükte olmaması ve eylemcilerin sağlığı açısından uygun olmaması nedeniyle böylesi bir değişikliğe gidildi.

Eylemin devam edeceği adrese toplu taşıma ile ulaşım için Strasbourg Merkez Garı’ndan ‘Illkirch-Graeffenstaeden’ istikametine giden ‘A’ tramwayını alarak, ‘Emile Matthis’ durağında inmek gerekiyor.