Strasbourg’daki açlık grevi 13. gününde: Ziyaretçi akını sürüyor

Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 13’üncü gününde devam ederken, bugün de Almanya ve İsviçre’den birçok kurumun yanı sıra KONGRA-GEL ve Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK)’den destek ziyaretleri yapıldı.

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırma şiarıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 17 Aralık’ta başlatılan açlık grevi devam ediyor. Açlık grevine katılan Kürdistan’ın dört parçasından 15 eylemci, günlerdir binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

İSVİÇRE, ALMANYA VE AVUSTURYA’DAN ZİYARETLER

Eylemin 13’üncü gününde de ziyaretler devam ediyor. Bugün ilk olarak İsviçre’nin Zürih, Basel ve St. Gallen şehirlerinde faaliyet gösteren Demokratik Toplum Merkezleri yönetici ve üyeleri eylemi ziyaret ederek, destek sundu. Burada yapılan konuşmalarda, Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi istendi.

Açlık grevini destekleyen kurumlar arasında Almanya’da faaliyet gösteren çok sayıda kurum da vardı. Troisdorf Ekin Van Kadın Meclisi, Troisdorf International Kultur Hause, Bonn Deutsche Kultur Hause gibi çok sayıda Kürt ve Alman kurumunun yönetici ve üyeleri Strasbourg’daki eylemcilere desteklerini sundu. Enternasyonal dayanışma vurgusu yapılan ziyarette, kadınların da tecride karşı mücadeleyi yükselteceklerinin altı çizildi.

Avusturya’dan da bir grup Kürdistanlı ve kurum yöneticileri de eylemi sahiplenmek amacıyla Strasbourg’daydı. 

KONGRA-GEL VE KNK YÖNETİCİLERİ DE STRASBOURG’DAYDI

KONGRA-GEL ile KNK yöneticileri Remzi Kartal, Nilüfer Koç ve Zübeyir Aydar ile gazeteci Ferda Çetin de ziyarete gelenler arasındaydı.

Burada bir konuşma yapan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kürt halkının Öcalan’ın etrafında birleşerek başarıya ulaşacağına vurgu yaptı.

KONGRA-GEL ve KNK yöneticilerinden oluşan heyet adına konuşan Kartal, Kürtlerin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirti.

‘KÜRTLER ÖNDERLİĞİN ETRAFINDA BİRLEŞEREK BAŞARIYA ULAŞACAK’

"Ancak Kürtler bu tür önemli süreçleri lehlerine çevirmek için farklı eylemler gerçekleştirmeli" diyen Kartal, şunları söyledi: "Açlık grevleri mücadele tarihimizde çok önemli bir yer almaktadır. Bu süreçte gerek cezaevlerinde gerek ülkede ve gerekse de Avrupa'da devam eden açlık grevlerinin öncülüğünü Önder Apo’nun yoldaşları ve fedaileri yapmaktadır. Bu temelde Strasbourg'da devam eden açlık grevlerini de çok değerli görüyoruz, selamlıyoruz.”

Kürtlerin açlık grevleri ile iradelerini ortaya koyduklarını ifade eden Kartal, eylemlerin başarıya ulaşacağını vurguladı. Kartal, “Kürtler, Önderliğin etrafında birleşerek başarıya ulaşacaklar" diye konuştu.