Strasbourg’daki direniş 123’üncü gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla 123 gündür Fransa’nın Strasbourg kentinde olan 14 Kürt siyasetçi, aktivist ve gazetecinin direnişi devam ediyor.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişine Fransa’nın Strasbourg kentinden 17 Aralık 2018 dahil olan Kürdistanlıların direnişi sürüyor.

273, Avenue de Colmar 67100 Strasbourg adresinde devam eden eylem, eylemcilerin sağlık durumlarındaki ciddi problemlere rağmen kararlılıkla sürüyor.

Sağlık sorunlarından kaynaklı yatağa bağlı şekilde devam eden eyleme ise Kürt halkı ve dostlarının yanı sıra, sol, demokrat, sosyalist çevrelerin, siyasetçi, sanatçı ve sivil toplum kuruluşlarının vb. ziyaretleri de devam ediyor.

Avrupa Parlamentosu önünde Kürdistanlıların 1 aydır sürdürdüğü eylem, Alsace'daki Kutsal Cuma dini bayramı nedeniyle bir gün erken bitirildi. Eylemciler, bugün açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti.

SERHAT AGİRİ: EYLEMCİLERİN MORAL VE MOTİVASYONLARI YÜKSEK

Eylemcileri, eylem komitesi adına karşılayan Kürt siyasetçi Serhat Agiri, açlık grevi direnişçilerinin sağlık durumları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Eylemin 123’ünde olduğunu hatırlatan Agiri, eylemcilerin sağlık durumunun ise kritik bir aşamada olduğunun bilgisini verdi. Eylemcilerin ciddi fiziksel sorun, uykusuzluk yaşadıklarını, koku ve sese karşı hassasiyet yaşadıklarını belirten Agıri, moral ve motivasyonlarının ise yüksek olduğunu da dile getirdi.

Gelinen aşamada, gün içerisinde bile eylemcilerin sağlık durumlarının çok değişkenlik gösterdiğini belirten Agıri, ziyaretlerin çok önemli olduğunu fakat eylemcileri görme konusunda ısrarcı olunmaması gerektiğini ifade etti.

‘TECRİDİN KIRILMASI, HERKESİN SORUMLULUĞU”

Eylemin şiarının “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” olduğunu hatırlatan Agiri, binlerce Kürt bireyinin “Tecridi kırmak” talebiyle bedenlerini açlığa yatırdığını vurgulayarak, Avrupa’daki Kürt halkının sürekli ayakta olması ve çeşitli eylemlerle sürecin parçası olmasının önemine vurgu yaptı. Tecridin kırılmasının tüm Kürt halkının sorumluluğu olduğuna işaret eden Serhat Agıri, tüm yükün süresiz - dönüşümsüz açlık grevinde olan eylemcilerin omuzlarına yıkılmaması gerektiğini belirterek, herkesin sorumluluk alma çağrısında bulundu.