Strasbourg’daki direnişçilere ziyaret sürüyor

Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini 121’inci günde çok sayıda kişi ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 17 Aralık 2018’de, Fransa’nın Strasbourg kentinde, başlayan eylem de ise 121’inci güne girildi.

Tecride karşı devam eden eyleme Avrupa’da yaşayan Kürtlerin yanı sıra sol, sosyalist ve demokrat kişiler ve kurumlar da ziyaretlerde ediyor ve direnişleri sahiplendiklerini dile getiriyor. Açlık grevcilerini bugün ATİK yönetiminin yanı sıra Bayern Banner Lütenberg Kürdistan Toplum Federasyonu Eşbaşkanı Filiz Çakallık ziyaret etti.

Ziyarete bir konuşma yapan Çakallık, tecride karşı eylemlerin Kürt Halk Önderi’nin 20 yıllık esaretine karşı verilen gecikmiş özeleştiri eylemi olduğunu belirtti. Eylemlerin tarihsel bir önem taşıdığını söyleyen Çakallık Avrupa’daki eylemlerin Kürdistan’da geliştirilen direniş gerçekliğini açığa çıkardığını ve Avrupa’da geliştirilen açlık grevi eylemlerinin bu açıdan da çok önemli olduğunu ifade etti.

Strasbourg eylemcilerini ziyaret eden, ATİK üyesi ve Stuttgard Devrimci Demokrat Örgütlenmeler Sözcüsü İsmail Sarıca, Türk devletinin faşist karakterinin ve politikasının Kürt halkı başta olmak üzere, tüm ezilenler üzerinde devam ettiğini belirtti. Türk Devleti’nin konjonktürel faktörlerden kaynaklı faşist siyasetini bir dönem gizlediğini ifade eden Sarıca, ama devletin ana özünün asla değişmediğini dile getirdi.

Almanya’da sürgündeki Kürt siyasetçilere yönelik gün içerisinde görülen mahkemeye katıldığını belirten İsmail Sarıca, demokrasinin öncüsü olduğunu iddia eden Avrupa’nın ezilenlerin mücadelesine bakış açısının Türk devleti ile aynı olduğunu belirterek, emperyalizmin ortak siyasetine vurgu yaptı. Türk devleti ve Almanya’nın emperyal ortaklığının yıllardır devam ettiğini belirten Sarıca, mahkemede Kürt devrimcilerinin cam kafese alınarak, savunmaya zorlandığını ifade etti.

Faşizm ve işbirlikçilerinin Kürt halkına saldırarak sonuç almaya çalıştığını belirten İsmail Sarıca, tüm devrimci, demokrat ve solcuların Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olacağını da sözlerine ekledi.

Öcalan üzerindeki tecridin asla kabul edilemeyeceğini de dile getiren Sarıca, Leyla Güven öncülüğünde başlayan eylemlerin sahiplenilmesi gerektiğini belirterek, büyüyen bu direnişin tarihi bir direniş olduğunu ifade etti. Sarıca, tecridin ancak halkların dayanışması ile kırılacağını vurgulayarak, direnişten başka bir çözümün mümkün olmadığını belirtti.

Gün içerisinde, bir önceki dönem HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ve Amed Milletvekili Nursel Aydoğan da eylemcileri ziyaret etti.