Strasbourg’daki oturma eylemi çeşitli etkinliklerle sürüyor

İşgale ve soykırıma karşı TJK-E ve KCDK-E öncülüğünde Strasbourg’da 12 Mayıs tarihinde başlayan oturma eylemi dördüncü haftasına girdi. Çeşitli eylem ve etkinliklerle devam eden eylem, Cuma günü sona erecek.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürdistan Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem dema Azadiye ye!” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı oturma eylemi dördüncü haftasında devam ediyor.

Dördüncü haftasını İsviçre’den gelen TJK-E ve CDK-S aktivistlerin devraldığı eylemde, KCDK-E’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit, Türk devletinin işgal saldırıları ile Kürtlere dönük soykırım girişimlerine dair hazırladığı kapsamlı dosyaları, AK’ye üye ülkelerin daimi temsilciliklerine verilmeye devam edildi. Gün içerisinde dosyalar Macaristan, Danimarka, Norveç, İsveç, İtalya, Finlandiya ve Litvanya daimi temsilciliklerine teslim edildi.

İlk gününden itibaren birçok konuda panellerin düzenlendiği eylemde bugün ise eylemciler, hem AK önünde hem de kent merkezinde çeşitli eylemler düzenledi.

AK önünde gerçekleşen eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğrafı ve yüzünde  “Freedom Öcalan” yazılı dövizler taşındı. Eylemciler, AB üyesi ülkelerin Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına ve tecride karşı sessizliğini AK’ye sırtlarını dönerek protesto etti.

TJK-E aktivistleri ise tramvayların kesişim durağı olan Homme de Fer’de başka bir eylem düzenlediler. Kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ve dövizlerin yanısıra Türk devletinin Güney Kürdistan işgal girişiminde şehit olan ve üzerinde “Bizim çocuklar” yazan fotoğrafları taşıdı. 

Son haftasına giren eylemde Çarşamba günü ise ABD’nin Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncü kadrolarına yönelik aldığı karara ilişkin bir yürüyüş düzenleyerek protesto edecek.  Yürüyüşe dair ortak bir açıklama yayınlayan TJK-E ve KCDK-E, 12 Mayıs tarihinde işgale ve soykırıma karşı Strasbourg’da başlayan oturma eyleminin dördüncü haftasında Kürdistan’daki işgal saldırılarına, tecride ve işgale yönelik Avrupa ülkelerinin sessizliği ve ABD’nin Kürt halkının öncü kadrolarına dönük aldığı kararın protesto edileceğini vurgulandı. 

Açıklamada AK önünde saat 13.00’de başlayacak yürüyüşün ABD Elçiliği önünde sonlanacağı belirtilerek, Kürt halkına yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.

Kürdistan’dan ve Türkiye’den 78 kurumun desteklediği “Dem dema Azadiye ye” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde 12 Mayıs tarihinde başlayan oturma eylemi, Cuma günü sona erecek.