Strasbourg’dan direnişi yükseltme çağrısı

Strasbourg’daki açlık grevi eylemcileri adına açıklama yapan Mustafa Sarıkaya, Kürdistan ve ülke dışındaki tüm halka, direnişi yükseltme ve tecridi kırma çağrısı yaptı.

Bugün öğleden sonra Strasbourg’da 47’inci günündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerinden Yüksel Koç, durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı. Bunun ardından 14 direnişçi adına yapılan açıklamada, “Bu kararllılıkta bir değişim, bir gevşeme yok. Tersine amaca kitlenmiş bir kararlılık yaşıyoruz” denildi.

‘EYLEMLERDEKİ ISRAR VE KARARLILIK DEVAM EDECEKTİR’

Canlı yayında Stêrk TV ve Medya TV’ye bağlanan eylemcilerden Mustafa Sarıkaya, ‘Öcalan’a yönelik tecridi kırma ve özgürleştirme ve faşizmi yenme’ şiarıyla başlatılan açlık grevi direnişlerinin kritik bir aşamaya geldiğini söyledi.

Leyla Güven’in Amed’de, Nasır Yağız’ın Hewlêr’de, yüzlerce tutsağın cezaevlerinde yürüttüğü ve Strasbourg başta olmak üzere birçok Avrupa şehrinde devam eden direnişlerin ortak amacına vurgu yapan Sarıkaya, Strasbourg’daki direnişte ise Yüksel Koç ve diğer bazı eylemcilerin sağlık durumunun kritik olduğuna dikkati çekti.

Güven ve Yağız’ın direnişlerinin süreceği yönündeki açıklamalalarına atıfta bulunan Sarıkaya, “Ama Yüksel Koç ve Kerem Solmaz da dahil; Leyla Güven ve Nasır Yağız’ın yansıyan açıklamalarında da olduğu gibi, eylemcilerin tümünde bu eylemdeki ısrar ve kararlılık devam edecektir” diye konuştu.

‘DİRENİŞİ ZAFERE GÖTÜRECEK OLAN HALKIN HAMLESİDİR’

Direnişi zafere götürecek olanın Kürt halkının hamlesi olacağının altını çizen Sarıkaya, halka şu çağrıyı yaptı: “Bu hamleyi zafere götürecek, faşizmi yenecek ve özgür Kürdistanı kuracak olan halkımızın direniş hamlesidir. Görüldü ki, mevcut durumda Leyla arkadaş başta olmak üzere direnişler çok kritik (düzeyde) ve bedel ödetmeye doğru gidiyor. Bu açıdan da halkımıza çağrımız: Bu direniş ruhunun tüm alanlara çok daha güçlü bir şekilde yansıtması, pratik ifadeye kavuşturmasıdır. Hem yurtdışındaki hem de ülkedeki halkımıza özellikle bu süreci, hızlı ve güçlü bir şekilde bu direniş hamlesini büyütmenin zamanı olduğunu söylüyoruz.”

Sarıkaya, herkesin tüm olanaklarını kullanarak, direniş hamlesini büyütme çağrısı yaparken,  “‘Bir an önce direniş hamlesini yüklenelim ve zafere götürelim’ diyoruz” diyerek, sözlerine son verdi.