Strasbourg’dan mesaj: Direniş sonuç alıncaya kadar sürecek

Strasbourg’da 15 Kürdistanlı'nın açlık grevi eylemini başlattığını açıklamasının ardından Avrupa Konseyi önünde bir miting düzenlendi. Mitingde, “Direniş sonuç alıncaya kadar sürecek” mesajı verildi.

Fransa'nın Strasbourg kentinde 15 Kürdistanlı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattığını basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamanın ardından Avrupa Konseyi önünde bir miting düzenlendi. 

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, konuşmasına DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in direnişini selamlayarak başladı. Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebi ile Kürt halkının direndiğini söyledi.

Bugün burada başlayan açlık grevinin de direnişin önemli bir parçası olduğunu belirten Kartal, Kürdistan’ın her tarafında ve Avrupa’daki eylemlerin talepler yerine gelene kadar süreceğini vurguladı.

HER EYLEMİN İÇİNDE OLMALIYIZ

Fransız Komünist Partisi adına mesajın verilmesi ardından, gazeteci- yazar Ahmet Nesin bir konuşma yaptı. Bu eylem ile Kürt halkının Avrupa kurumlarını daha hızlı çalışmaya zorlayacağını söyleyen Nesin, “Umudumuzu hiç yitirmeden, her eylemin içinde olmalıyız. Ben umudumu niye yitirmedim, çünkü önce 40 yıl bir örgütle başladım, 40 yıl sonra ayrı bir örgütle aynı mücadeleye devam ediyorum” dedi.

ÖCALAN'A SALDIRI TÜM SOSYALİSTLERE SALDIRIDIR

Avrupa Ezilen Göçmen Federasyonu ve Sosyalist Kadın Birliği adına konuşan Zeynep Diren ise, 20 yıldır Öcalan’ın tecrit ve işkence altında olduğunu söyledi. Kürt halkının boyun eğmediğini ifade eden Diren, “Kürt Halk Önderine yapılan saldırı sosyalistlere de saldırıdır. Açlık grevini selamlıyoruz. Direniş büyüyor, yanındayız. Abdullah Öcalan’a özgürlük” diye konuştu.

Sol Parti’den Mehmet Cengiz ise şunları söyledi: “Tecrit, savaşı kırşkırtanların oyunudur. Yapılan haksızlığa kaşı mücadele kazanacaktır."

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) adına yapılan konuşmada ise, Güven’in direnişi desteklenerek, “Bütün eylemler sonuç alıncaya kadar sürecek” denildi.

Miting, Ozan Emekçi’nin “Özgürlük mahkumları” parçasını seslendirmesi ile sona erdi.