Strasbourg direnişçileri: AKP-MHP faşizmi yenilecek

İkinci Dünya Savaşı’nın bitişi vesilesiyle açıklama yapan Strasbourg’daki direnişçiler adına Yüksel Koç, “Nazizm gibi, insanlığın başına bela olan Erdoğan faşizmi de halkların direnişiyle yenilecek" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 143’üncü gününde. AKP-MHP faşizminin Öcalan’ın dış dünyayla bağını kopararak, faşist ve katliamcı politikalarını devreye sokmasına karşı 14 eylemci 17 Aralık 2018’den bu yana açlık grevinde.

Strasbourg’daki direnişçileri aralarında KNK Üyesi Nilüfer Koç, Gazeteci Ferda Çetin’in de olduğu çok sayıda kişinin ziyaret etti. 

‘NAZİZM GİBİ ERDOĞAN FAŞİZMİ DE YENİLECEK!'

Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi sonrasında açıklama yapan direnişçiler, 8 yıl aradan sonra bir kez yapılan bir görüşmenin ‘tecridin bittiği anlamına gelmediğini’ vurgulamış ve direnişe devam kararı almıştı.

Eylemciler arasında yer alan Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, insanlık tarihinin yaşadığı en kanlı savaş olan İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın teslim olduğu 8 Mayıs vesilesiyle kısa bir açıklama yaptı.

ANF’ye konuşan Koç, şöyle dedi: “Bugün dünya insanlığının başına bela olmuş ırkçı, kafatasçı savaş politikaları halkların direnişi sonucunda yenilişinin 74’üncü yılı. Bütün direnenleri, insanlık adına bedel ödeyen herkesi saygıyla anıyoruz. Bize bir kez daha gösterdi ki, faşizm her zaman kaybetmeye mahkûmdur.” 

Irkçı Nazi zihniyetinin halen farklı biçimlerde devam ettiğine dikkat çeken Koç, “Nası lki Hitler rejimi 74 yıl önce kaybettiyse, bugün AKP-MHP faşizmi de aynı şekilde kaybedecektir. Bütün KCDK-E bileşenlerimize çağrımız: Ülkemizde yaşanan faşizm, insanlığın başına bela olmuş bu DAİŞ zihniyetinde direnişle önemli bir gedik açıldı. Yenilginin başlangıcını tattırdı” dedi. 

Koç, “Bugün de insanlığın başına bela olmuş AKP-MHP faşizmini direniş ruhuyla, halkların ortak mücadelesiyle yenilgiye uğratabiliriz. Ortak mücadeleyle faşizm her zaman kaybetmiştir. Kazanan halklar, kaybeden faşizm olacaktır” diye ekledi. 

143 GÜNDÜR DİRENİYORLAR 

Öcalan’a yönelik tecride karşı 143 gündür Strasbourg’da açlık grevinde olan Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nden 14 eylemci arasında Yüksel Koç’un yanı sıra avukat, akademisyen, gazeteci, siyasetçi ve yurtseverler yer alıyor. Eylemde yer alan diğer isimler şöyle: Gülistan İke, Dilek Öcalan, Nurgül Başaran, Mustafa Sarıkaya, Deniz Sürgüt, Mehmet Nimet Sevim, Agit Ural, Mohamed Ghaderi, Ekrem Yapıcı, Ayvaz Ece, Kardo Bokani, Kerem Solhan ve Ramazan İmir.