Strasbourg direnişinde 126. gün

Fransa’nın Strasbourg kentinde 126 gün önce tecride karşı başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri bir çok yerden ziyaret almaya devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevinde olan 14 aktivisti Pazar günü Maraş Girişimi Kültür Komisyonu üyeler ziyaret etti.

Ziyarette bulunan komisyon üyeleri, girişim adına ziyarette bulunduklarını belirterek, eylemin destekçisi değil parçası olduklarını dile getirdiler.

Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten komisyon üyeleri, tecridin Kürt halkı başta olmak üzere, ezilen her kimliği ilgilendirdiğine dikkat çekti.

Herkesin eylemcilerin yanında saf tutması gerektiğini belirten komisyon üyeleri, demokrasi ve birlikte yaşamın inşası için, eylemin başarıya ulaşmasının tarihsel bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

14 kişilik grubun açlık grevi, 17 Aralık 2018’de “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ ı özgürleştirelim” şiarı ile başlatılmıştı. Eylemin ilk gününden beri Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları ziyaretlerde bulunuyor.