Strasbourg direnişinde 135’inci gün...

Tecride karşı Strasbourg’da 135 gündür devam eden süresiz – dönüşümsüz açlık grevi eylemi, bir çok kişi tarafından ziyaret edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 2015 yılından beri devam eden mutlak tecride karşı, binlerce kişi açlık grevi eyleminde bulunuyor. Açlık grevi eylemi 7 Kasım 2018’de DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile başladı, daha sonra tüm cezaevleri ve dünyanın bir çok yerine yayıldı.

Strasbourg’da 14 aktivistin 17 Aralık 2018’de başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık greve 135’inci gününde. Grevcilerin sağlık durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor. Doktorlar, istenmeyen sonuçların ortaya çıkma riskinin arttığını belirtiyor.

Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının eylemcilere ziyaretleri de devam ediyor. Salı günü Fransa’nın Draguignan kentinden bir grup Kürt eylemcileri ziyaret etti. Ziyarette, Draguignan DTKM Eşbaşkanı Leyla Demirci hazır bulundu.

Ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Demirci, eylemcileri yerinde gördüklerini ve bundan onur duyduklarını ifade ederek, eylemcilerin sağlık durumlarındaki olumsuz durumun gözle görülecek seviye ulaştığını belirterek, endişelerini ifade etti.

Demirci, eylemcilerin morallerinin çok yüksek olduğunu sözlerine eklerken, tecride karşı Kürt halkının topyekün ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) de, Çarşamba günü kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı’na Kürtleri güçlü şekilde katılmaya çağırdı.

1 Mayıs kutlamaları, Çarşamba günü Strasbourg Marechal de Lattre de Tassigny meydanında, saat 10.00 da başlayacak.