Stuttgart, Kiel ve Moers’te işgal saldırıları protesto edildi

Almanya’nın Stuttgart, Kiel ve Moers kentlerinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

STUTTGART

Stuttgart’ta Kürdistanlılar ve dostları Defend Rojava Stuttgart Platformu’nun çağrısı ile Kobanê Meydanı’nda bir eylem yaptı.

Eylemde yapılan açıklamada Rojava’da bir aydır devam eden işgal saldırılarında birçok insanın katledildiği ve insanların yerlerinden edildiği belirtildi.

Perulu kadınlar da eyleme katılarak, dayanışma mesajı verdi.

Eylemde sık sık, “Hoh die internationale solidaritet", "Susma ortak olma”, “Katil Erdoğan Rojava’dan defol”, “Jîn Jiyan Azadi”, “Bîjî Serok Apo”, “Rojava yanlız değil", “Bijî berxwedana Rojava”, “Es libê YPG, YPJ, Rojava” sloganları atıldı.

KİEL

Kiel kentinde de Kürdistanlıların yanı sıra MLKP, Almanların, Die Linke üyeleri ve Alevi topluluğu ile birçok kurum temsilcisinin eylem adresi HBF önüydü.

YPG, YPJ flamları ile Serêkaniyê’de şehit düşen YPG’nin enternasyolanist şehidi Andok Cotkar’ın fotoğraflarının yer aldığı bir pankart açıldı.

Die Linke adına yapılan konuşmada Serêkaniyê’de şehit düşen enternasyonalist savaşçı Andok Cotkar’ın her zaman mücadelede yaşayacağını belirtti.

Almanların her zaman Kürt halkının mücadelesinin de de yanında olacağını dile getiren temsilci, “Konstantin-Andok Cotkar haksızlığı kabul etmediği için YPG’ye katıldı. Direnirsek heval Konstantin-Andok hem kalp hem de ruhla bizimle olacak” dedi.

Eylem, “Şehit namirin”, “Biji berxwedana Rojava”, “Katil Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

MOERS

Moers kentinde ise, yüzlerce kişinin katılımı ile HBF önünde bir protesto mitingi düzenlendi. Mitingden sonra kitle, daha sonra ise yürüyüşe geçti.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekilirken, işgalciliğe sessiz kalınmaması ve Rojava’nın sahiplenilmesi çağrısı yapıldı. Eylem, “Biji berxwedana Rojava” sloganları ile sona erdi.