Stuttgart, Roma,Nürnberg ve Atina’da katliam protestosu

Almanya’nın Stuttgart, Nürnberg, İtalya’nın başkenti Roma ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıkarak Türk devletinin katliamlarını protesto etti.

STUTTGART

5 gündür süren Rojava işgali ve özellikle bugün Serêkaniyê'de yaşanan sivil kayıplarına karşı çağrılar üzerine Stuttgart Kobanê (Schlossplatz) meydanında yüzlerce kişi yoğun güvenlikleri altında bir protesto gösterisi düzenlendi. Türk devletinin kınandığı gösteride birçok kurum ve organizasyon da destek verdi. Ardından üç binde fazla kişinin katılımıyla bir yürüyüş gerçekleşti. Yürüyüşe sık sık "Susma ortak olma”, “Katil Erdoğan Rojava’dan defol”, “PYD insanlık onurudur”, “Bîjî Serok Apo” ve “Rojava yalnız değil” sloganları damgasını vurdu.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da Rojava’ya Türk devletinin sürdürdüğü işgal saldırıları ve katliamlar iki farklı gösteriyle kınandı. Sabah saatlerinde Türk konsolosluğunun önünde kalabalık bir İtalyan kitlenin katılımıyla bir protesto gösteri düzenlendi. Eylemde Türk devletinin bir soykırıma giriştiğine dikkat çekilirken uluslararası güçlere harekete geçme çağrısı yapıldı. Gösteri basın açıklamasıyla sona erdi. Akşam saatlerinde ise Şehit Tekoşer Piling (Lorenso Orsetti) parkında yüzlerce Kürdistanlı ve İtalyan’ın katılımıyla bir yürüyüş gerçekleşti.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Türk devletinin saldırı ve katliamları kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi. Kürdistan’ın dört parçasından parti, kurum ve örgütlerin çağrısıyla gerçekleşen yürüyüşe on bini aşkın kişi katıldı. Yunan parti ve kurumlarıyla aktivistlerin de destek verdiği yürüyüşte kitle dev PKK’nin dev bayrağı arkasında yürüdü.

Türk devletinin bugün sivil halka yönelik gerçekleştirdiği katliamdan dolayı öfkenin hakim olduğu yürüyüşte kitle sık sık “Faşist Erdoğan”, “Bijî berxwedana Rojava” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Yunan ve yabancı medya kuruluşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte çok sayıda Yunanca/İngilizce bildiri dağıtıldı. Kitle Türk konsolosluğuna vardığında ise kitlenin öfkesi daha da artarken sokaklar “Faşist Erdoğan” sloganlarıyla inledi.

NÜRNBERG