Stuttgart’ta diriliş günü kutlaması

Stuttgart’da diriliş bayramı kutlandı. Diriliş hareketini kutlayan Remzi Kartal, Kürt özgürlük hareketinin halkların mücadele kaynağı ve umudu haline geldiğini belirtti.

Almanya’nın Stuttgart kentinde diriliş vesilesiyle buluşma gerçekleştirildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik salonuna Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterinin yanı sıra özgürlük hareketinin öncülerinden Haki Karer, Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz’ın posterleri asıldı.

Kutlamaya Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, online katıldı. Kartal, konuşmasına dirilişin yıl dönümünü selamlayarak başladı.

Kürt Özgürlük Hareketi, çağımızın güncel ruhudur diyen Kartal şöyle devam etti: “Türk devletinin savaş konsepti tarihten günümüze kadarki süreçte inkar ve imha temelinde gelişmiştir. Kürt varlığına inkarcı bir politika ile yaklaşan soykırımcı zihniyet hareketimiz karşısında adeta çözümsüz kalmışlardır. İlk kez tarihi doğru temelde yorumlayarak Kürt halkının özgürlüğünü bu denli istikrarlı günümüze taşıyan hareketimiz oldu. Bu çıkış birçok kimliğe nefes aldırdı. Bu anlamda Önder Apo paradigması Kürdistan ulusal sınırlarının dışına çıkarak küresel boyutta toplumların mücadele kaynağı ve umudu haline dönüştü. Bütün bu gelişmeler çerçevesinde Türk egemen sistemi Kürt ulusal hareketinin küresel çaptaki kazanımlarının önünü almak istiyor. Bir kez daha Önder Apo’nun ve halkımızın diriliş bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Buluşmanın ilerleyen saatlerinde Hozan Canê, Kawa Urmiyê  ve Hasan Sağlam sahne aldı.