Almanya'da Rojava için eylemler

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de sivil yerleşim ve altyapı tesislerine saldırılarına karşı Avrupa kentlerinde protestolar sürüyor.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları, Almanya’nın Stuttgart, Frankfurt ve Hamburg kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde ilkin İmralı adasında 25 yıldır mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan kart gönderme eylemi çerçevesinde, gençler tarafından hazırlanan zarflar gönderildi.

Ardından Stuttgart’ın Kobanê Meydanı’nda bir araya gelen Kürt halkı ve dostları, açtıkları pankart, döviz ve bayraklar eşliğinde NATO destekli Türk devletinin Kürtlere yönelik soykırım ve işgal saldırıları Kürtçe ve Almanca dillerinde yapılan konuşmalarla protesto etti.

Gençlerin “Çerxa Şoreşê” marşı okuduğu eylemde “Biz ölümden büyüğüz”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî berxwedana YPJ/YPG”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî Serok Apo”, “Almanya finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” sloganları atıldı.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin düzenlediği mitinge eylemine çok sayıda Kurdistanlı ve Kürt dostu katıldı. Saat 19.00’da başlayan miting eylemi kent sakinlerinin de büyük ilgisini çekti.

FRANKFURT

Avrupa gençlik örgütleri TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN’in (Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer) acil eylem çağrısı üzerine Frankfurt’ta bir araya gelen TCŞ üyeleri ve sosyalist gençler, Kuzey ve Doğu Suriye için alanlara çıktı.

Eylemde sık sık “Bijî Serok APO”, “Bijî Berxwedana Rojava” ve “Biji Berxwedana Gerîla” sloganları atan eylemciler, Almanca  “Almanya Finanse Ediyor TC Bombalıyor” sloganı ile birçok Avrupa devletinin saldırılara sessiz kalarak faşist TC devletinin işlediği savaş suçlarına ortak olduğunu belirtti.

HAMBURG

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminde sivil yerleşim birimleri ve altyapı tesislerine yönelik soykırım saldırıları Almanya’nın Hamburg kentinde protesto edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger tarafından düzenlenen yürüyüş, Hamburg Merkez Tren istasyonunda başlayıp Hamburg Rathaus önünde son buldu.
İşgal saldırılarında şehit düşenler anısına saygı duruşu ile başlayan yürüyüşte gençler, “Bijî Rojava! Die alternave Lebt!” pankartı ile yürüdü. Yürüyüşte "Bijî berxwedana Rojava", "Terörist Erdoğan", "Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.
Yürüyüşe katılan TCŞ'lile “Arkadaşlar, bildiğiniz gibi Rojava Kürdistanda faşist Türk devlet saldırıları hala sürüyor. Biz de Kürt gençleri olarak diyoruz ki Rojava'ya saldırılar sürdükçe bizler de alanlarda olacağız. Ve hep direneceğiz. Bundan sonra da sokak, mahalle, şehir, kahve ev; nerede direniş gerekiyorsa orada yerimizi alacağız” açıklamasında bulundu.