Sydney’de Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi

Sydney’de yapılan mitingle Kürt Halk Önderi'ne tecrit uygulayan Türk devleti ve tecrit karşısında sessiz kalan uluslararası devlet ve kurumlar kınandı, “Ortadoğu’da barışın mimarı” olan Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılması istendi.

Avustralya’nın Sydney kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek ve özgürlüğünü haykırmak için Sydney Town Hall’de bir araya geldi.

Açıklamayı yapan Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Gulê Ros, faşist Türk devleti ve uluslararası komplocu güçlerin tam 24 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına ve Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı soykırım saldırısı yürüttüğünü ifade etti. Gulê Ros, “Önder Apo şahsında sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit ve izolasyon, Kürt halkının özgürlük yürüyüşüne karşı olduğu gibi dünya halklarının demokratik ulus paradigmasına olan büyük ilgisine, Ortadoğu ve dünya halklarında yarattığı etkiye karşı duyulan korkunun sonucudur. Tecritle engellenmek istenen, Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü paradigmasıdır. Faşist Türk devletini destekleyen uluslararası komplocu güçler, Önder Apo’ya karşı ağırlaştırılmış tecridi bu sebeple ısrarla sürdürmektedir. CPT başta olmak üzere konuyla ilgili tüm kurumlar, bu sebeple tecrit ve izolasyona sessiz kalarak destek sunmaktadırlar. Biz Avusturalya’da yaşayan Kürt halkı ve dostları olarak, baṣta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin ve Avrupa ülkelerinin bu sessizliğini kınıyoruz” diye konuştu.
Avusturalya Sosyalist İttifak adına ise Peter Boyle söz aldı. Boyle, şunları vurguladı: “Abdullah Öcalan, Ortadoğu’da barışın mimarıdır. Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin son bulması için Avusturalya hükümeti ve uluslararası egemen güçler sorumluluklarını yerine getirmeli; Türk devletine baskı kurmalıdır. Sayın Abdullah Öcalan, Kürt sorununu çözecek tek liderdir. Derhal ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmelidir.”

Miting, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının atılması ardından sona erdi.