Sydney’de Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırıları Avustralya’nın Sydney kentinde protesto edildi.

Sydney’de Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) çağrısı ile Türk devletinin protesto etmek için bir miting yapıldı.

Town Hall meydanında yapılan eylemde Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Metina, Avaşin ve Zap’a yönelik işgal saldırılarına tepki gösterildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda işgal saldırılarının Ermeni Soykırımı’nın yıldönümüne getirilmesinin tesadüf olmadığı ve Kürtlere de soykırım mesajının verildiği belirtildi.

Yeşil Sol (Green Left) gazetesinin yazarı Peter Boyle, eylem sırasında yaptığı konuşmada Türk devletinin Kürdistan’da savaş suçları işlediğini ve bu suçların görmezden gelindiğini ifade etti.

Gerillalara karşı kimyasal silahlar kullanıldığını ve Kürdistan doğasının yok edildiğini söyleyen Boyle, Türk devletinin Kürdistan’da yaptığının İsrail’in Gazze’de yaptığından daha ağır olduğunu ve her gün yaşandığını kaydetti.

Tamil Eelam Konseyi'nden Johnny Dennis, Kürtlerle dayanışma için eyleme katıldığını belirterek, “Sri Lanka devletinin bize yaptığı katliamları, Türk devleti Kürdistan’da yapıyor. Uluslararası kamuoyunu Türk devletinin saldırılarına karşı tavır almaya çağırıyoruz” dedi.