Sydney'de Türk devleti protesto edildi

Kürtler ve Avustralyalılar, Zaxo'da katleden Türk devletine karşı Sydney'de buluştu, Rojava hava sahasının Türk devletine kapatılması gerektiği mesajını verdi.

Avustralya'nın Sydney kentinde, Rojava hava sahasının Türk devletine kapatılması için Kürtler ve dostları tarafından eylem düzenlendi.

Eyleme siyasi parti temsilcileri, din insanları, yazarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
 

DKTF Eşbaşkanı tarafından yapılan açıklamada, BM ve uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunuldu, "Türk devletinin Rojava halkına yönelik hava saldırılarına son verilmeli" denildi.

'SİLAH AMBARGOSU UYGULANSIN, UÇUŞ KAPATILSIN'

Yeşiller Partisi Federal Senatörü David Shoebridge, Türk devletinin Zaxo katliamını kınadı, Avustralya ve ABD'ye "Türk devletine karşı derhal silah ambargosu uygula" diye seslendi. Shoebridge, BM'nin de sorumluluk almasını istedi.

Din adamı Bill Crews ise kamuoyunu Erdoğan diktatörlüğüne karşı duyarlılığa çağırdı, Kürt halkı ile dayanışma mesajı verdi.

Kürt Yazar Mansour Rezaki de Rojava hava sahasının Türk devletine kapatılmasını istedi.

Rojava İle Dayanışma Grubu Sözcüsü Peter Böyle, Socialist Alliance adına Jim Mcilroy, Kürt halkının DAİŞ çetelerine karşı zaferine dikkat çekti, demokratik güçleri Kürtlerle birlik olmaya çağırdı.