Sydney, Toronto ve Toulouse'ta 1 Mayıs yürüyüşleri

Avustralya’nın Sydney, Kanada’nın Toronto ve Fransa'nın Toulouse kentlerinde yaşayan Kürtler, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için yapılan yürüyüşlere katıldı.

İşçi ve Emekçi Bayramı gününde Sydney’de binlerce kişi yürüdü. Prince Alfred Meydanı’nda yapılan eyleme solcu ve anarşist sendikalar ile ekoloji örgütleri ve kadın örgütleri geniş bir şekilde yer aldı.

Kentte yaşayan Kürtler ise Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile 1 Mayıs yürüyüş ve mitingine katıldı.

Kürtler yürüyüş sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ile kadın hareketinin bayraklarını taşıdı. Yürüyüşte sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde Demokratik Kürt Halk Meclisi öncülüğünde kent merkezinde düzenlenen yürüyüşte, Türk devlet faşizmi protesto edildi ve 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı.

Bloor Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Dundas Meydanı’na kadar iki saat sürdü.

Yürüyüşte, “Türk Devletinin Kürtlere Saldırılarını durdurmak için sessizliğini boz”, “Yaşasın 1 Mayıs” ve “Şehit Sinan Dersim” afişleri ile PKK, YPG ve HDP bayrakları taşındı.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi üyelerinin yoğun katılım sağladığı yürüyüş boyunca HDP’ye yönelik baskılar, Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto eden sloganla atıldı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayram çok sayıda sendika ve sol partinin katılımı ile kutlandı.

Kürtler de 1 Mayıs eyleminde yer alarak, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. 1 Mayıs kutlaması halaylar ve sloganlarla son buldu.