Taksim Dayanışması: Adaleti bu topraklara getireceğiz

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin 10’üncü yıl dönümü dolayısıyla Taksim’de protesto eylemi düzenledi. Eylemde, "Adaleti bu topraklara getireceğiz" denildi.

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin 10’üncü yıl dönümü vesilesiyle Taksim’de bulunan Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası önünde protesto eylemi düzenledi. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili ve çok sayıda kişi de katıldı.

Eylemde, “Her yer Taksim her yer direniş” ve “Karanlık gidecek, Gezi kalacak” sloganları atıldı. Eylemde, Gezi Direnişi esnasında yaşamını yitirenlerin ismi tek tek okundu ve “yaşıyor” denildi. Taksim Dayanışması adına konuşan Akif Burak Atlar, , "Gezi'nin 10. yılındayız. Gezi'nin 10. yılında şehir şehir, dalga dalga yayılan yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığlığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz. O gün de bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Her yer Taksim, her yer direniş" dedi.

‘UMUDU BÜYÜTECEĞİZ’

Eylemde açıklamayı, Taksim Dayanışması adına Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Taksim Dayanışması sekretaryası bileşeni Esin Köymen okudu. Köymen, “Gezi Parkı'nı koruduğumuz için gurur duyuyoruz. 10 yıl geçmesine rağmen o günkü adaletsizlikler ve eşitsizlikler devam ediyor. Umudu büyüteceğiz, adaleti mutlaka bu topraklara getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Gezi Direnişi sürecinde katledilen tutuklanan isimlere de dikkat çeken Köymen, “Bütünüyle haksız, hukuksuz, delilsiz, mantıksız ve vicdansız tutum ve kararlarla 5.5 yıldır hapiste tutulan Osman Kavala ile tutuklulukları bir yılı aşan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Hater, Can Atalay ve Mine Özerden'le gurur duyuyoruz” diye konuştu.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Gezi'nin 10'uncu yılında anma eylemleri için bariyerleri aşarak Taksim İstiklal Caddesi'nde “Boyun Eğme” pankartı asan ve “Boyun eğme, memlekete sahip çık” sloganları atan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerine polis saldırdı. Polis, eylemcilere yakın mesafeden biber gazı sıktı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.