TCŞ-TekoJIN: Direnişi en güçlü şekilde sahiplenelim!

TCŞ ve TekoJIN, “Kazanan Zagros'un şahinleri ve Kürdistan halkı olacaktır. Direnişi en güçlü şekilde sahiplenmeye çağırıyoruz. 19 Haziran’da tüm Avrupa'da yaşamı durduralım" dedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer koordinasyonları, Türk devletinin Kürdistan'daki soykırım ve işgal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

'TÜRK ORDUSU İHANETLE KURTULMAYA ÇALIŞIYOR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bilindiği üzere AKP-MHP faşist iktidarı Kürt soykırımını gerçekleştirmek için Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etme konseptini devreye koymuştur. Şüphesiz bu tasfiyeyi gerçekleştirmek üzere her daim (NATO-ABD-Avrupa) emperyal güçlerin desteği ve kurgusuyla iktidara gelmiş ve iktidarda tutulmaktadır. 24 Nisan tarihinde Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıya girişmiş,
Avaşîn’de, Zap’ta, Metîna’da kahraman gerillanın büyük ve tarihi direnişiyle karşılaşmıştır. Her türlü teknik ve imkânı kullanmalarına rağmen kahraman gerillanın iradesi ve geliştirdiği taktik sayesinde Medya Savunma Alanları’nda ağır yenilgi yaşayan ve Zagros şahinlerinden büyük darbeler alan sömürgeci Türk ordusunun, KDP ile girdiği gizli ortaklığı artık gün yüzüne çıkmıştır. Faşist Türk devleti KDP ihanetiyle Medya Savunma Alanları’nda Zagros şahinlerinin pençesinden kurtulma arayışına girmiştir.

'EYLEMLERLE CEVAP OLALIM'

Faşist düşman TC devleti, bunu hiçbir zaman unutmamalıdır ki; PKK’nin yarattığı direnişçi halk ruhu ve onun öncüsü devrimci ve yurtsever gençlik bu saldırıları hesapsız bırakmayacaktır. TCŞ ve TekoJIN olarak, tüm yurtsever halkımızı ve devrimci gençliği değerlerimize karşı yapılmış bu kirli saldırıları karşılıksız bırakmayalım; direnişi en güçlü şekilde sahiplenerek, saldırılara eylemlerle cevap olmaya çağırıyoruz.

'19 HAZİRAN'DA YAŞAMI DURDURALIM'

KDP özelinde Barzani Ailesi'nin bu ihanet girişimine karşı Kürt ulusal bilincini göstermek ve faşist Türk devletinin yürüttüğü bu işgal girişimine destek veren başta Almanya olmak üzere tüm emperyal güçlere dur demek için TCŞ öncülüğünde başlattığımız 'Türk Devletinin İşgaline Karşı - Bi Hev Re Serhildan' hamlesine katılmaya, Zagroslar'da şahinleşen kahraman gerillayı Avrupa'da şahinleşen gençlikle selamlamaya çağırıyoruz. Gençlik hareketleri olarak AKP-MHP faşizmine karşı her türlü yaratıcı yöntem ve topyekûn geliştirilen bir direniş ile süreci yürüteceğiz. İşgali durduracağız. Faşizmi yıkacağız. Tecridi kıracağız. Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Kürdistan’ı özgür, Türkiye ve Ortadoğu’yu demokratik, insanlığı daha özgür ve demokratik yaşar kılacağız. Hedefimiz budur. Görevimiz bu hedefi başarmaktır. Bunu gerçekleştirmekte bir bütün hareket ve halk olarak kesin kararlıyız. Güçlü mücadele edeceğiz, büyük savaşacağız ve mutlaka kazanacağız. Bu temelde 19 Haziran’da tüm Avrupa'da yaşamı durdurmaya ve faşist Türk devletinin sömürgeciliğine karşı alanlara akmaya çağırıyoruz. Kazanan Zagros'un şahinleri ve Kürdistan halkı olacaktır.