TCŞ ve TekoJIN’den Paris’te uzun yürüyüş eylemi

TCŞ ve TekoJIN “İşgale ve İhanete Karşı Werin Cenga Azadiyê” şiarı Paris’te 2 günlük Uzun Yürüyüş eylemi düzenleyeceğini duyurdu.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) Kürdistan’da sürdürülen işgal ve soykırım saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecrit koşullarına karşı Fransa’nın başkenti Paris’te 2 günlük Uzun Yürüyüş gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan yürüyüşe ilişkin tertip komitesi tarafından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “Halklar Önderi Önder Apo şahsında Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı üzerindeki tecrit politikaları saldırılarla eşdeğer bir bicide ağırlaştırılmıştır. Dört parça Kürdistan’da bu gerçeklikler yakıcı bir şekilde gün yüzüne çıkmışken hegemonik, kapitalist ve ulus-devlet sisteminin merkezi Avrupa’da yaşayan Kürt halkına da bir asimilasyon, entegrasyon ve onursuzluk dayatmaktadır. Yıllardır bütün bu politikalara karşı mücadele eden halkımız, gençlik hareketimizin öncülüğünde bu savaşı kazanmayı başarmış ve her yerde mücadelesini büyük bir onur ile sürdürmüştür. Bütün bu saldırılar ve işgal girişimleri göz önüne alındığında gençliğin ve halkımızın yapması gereken, takınması gereken tutum bellidir. Halkımız, büyük bir fedakarlık ve APOCU ruhla her zaman en ön saflarda yer alan gençliğin öncülüğünde gerçekleşecek her eylem ve etkinliğe en ön saflarda katılmalı bu sürece cevap olacak bir gençlik öncülüğünü geliştirmek için vazgeçilmez bir görevi üstlenmelidir. Halkımız için amansız bir savaş yürüten gerilla, gücünü ve moralini yine halkımızın birlikteliğinden almaktadır. Bu gerçekten yola çıkarak; Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan kitlesel uzun yürüyüşe katılması, bu süreçte artan saldırılara karşı birlikte verilecek en güzel cevaptır. Farklı tarihlerde “Li dijî îxanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê” şiarıyla gençlik hareketlerinin işgale, ihanete, sömürüye ve kapitalizme karşı ortak bir mücadeleyi geliştirmesi, bu mücadeleyi yükseltmesi, bu amaçla bir araya gelmesi, halkımızı soykırıma sürüklemek isteyen güçlere karşı verilecek en doğru cevap olacaktır. Bu temelde TCŞ ve TekoJIN olarak Avrupa’da, özellikle Fransa’da  yaşayan tüm Kürt gençlerini ve genç kadınları, halkımızı ve enternasyonalistleri seferberlik ruhuyla “Li dijî îxanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê” şiarıyla gerçekleşecek olan uzun yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. Halkımız unutmasın ki; savaşın tekrarı ve affı yoktur. Savaşta kaybedilen, bir daha telafisi olmayan kayıplardır. Bu savaşı zafere taşımak, güçlü destek ve birlikten geçer. Halkımızı bu gerçeklik etrafında kenetlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.”

Yürüyüş tarihi ve yeri;                                    

30.07.2022                   

Saat:10:00

Güzergah: 174 avenue Henri Barbusse 93700 Drancy - Stalingrad / Paris

31.07.2022.                 

Saat:12:00

Güzergah: 16 rue d’enghien, 75010 Paris - Place de la Nation / Paris