TCŞ ve TekoJIN işgal saldırılarına karşı mücadeleye çağırdı

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN, işgalci Türk Devleti’nin Rojava’ya yönelik saldırılarının savaş suçu olduğunu belirterek, soykırıma karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını tırmandırması ardından yazılı bir açıklama yapan TCŞ ve TekoJIN, “Sömürgeci-Soykırımcı Türk devleti uzun bir süredir soykırımcı emellerini gerçekleştirmek için Kurdistan coğrafyasında katliam hedefli saldırılar sürdürmektedir. Zap, Metîna, Avaşîn’de gerillanın devrimci operasyonlarında tarihi kayıplar vermenin önüne geçemeyen işgalci TC devleti  her defasında Rojava’nın sivil yerleşim ve alt yapı tesislerini bombalamakta, sivillere yönelik katliamlarını sürdürmektedir” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Türkiye ve dünya coğrafyasında tamamen sıkışmış, büyük bir çıkmaz içinde olan AKP-MHP faşist savaş hükümeti, yaklaşan seçimlere yeni yatırım yapmak için ‘Ahmed Rubar Devrimci Opersayonu’ndan bu yana Rojava’ya yönelik ağır bombardıman ve saldırılar gerçekleştirmektedir. Gerçekleştirilen saldırılarda enerji kaynakları, sivil alanlar ve halkın temel ihtiyaçları direk hedef alınmıştır. Uluslararası güçlerin bu saldırılar karşısındaki sessizliği utanç vericidir. Soykırımcı Türk devletinin bakanı Hakan Fidan, yaptığı tehditlerin ardından bölgeye yönelik saldırıların intikam boyutuna taşımıştır. Öyle ki bu saldırıların bir hedefi de DAİŞ’e fırsat sağlayarak yeniden örgütlenmesinin önünü açılmak istenmektedir. Faşist Türk ordusu bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyerek halkın hizmet aldığı binaları, altyapıyı hedefleyerek savaş suçu işlemektedir. Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleştirilen bu saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır ve Türk ordusu insanlık suçu işlemektedir. Diktatör Erdoğan ve soykırımcı Türk devleti bölge için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. 15 Şubat Komplosunun 25’inci yılını geride bırakırken, gerçekleştirilen bu saldırı Rojava devrimi ve Kürt halkının tüm kazanımlarını hedef almaktadır. Soykırımcı TC devleti bütün dünyanın gözü önünde açıkça savaş suçu işlemektedir. Uluslararası güçler görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli ve bu saldırılara karşı durmalıdır. Bizler Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi olarak başta Kurdistanlı gençler ve genç kadınlar olmak üzere, Avrupa’da yaşayan bütün Sol-Sosyalist, demokrat, antifaşist gençlik örgütlerinin örgütlü bir şekilde bu saldırılara karşı sahaya çıkmaya, savaş suçlarını ve soykırımları önlemeye çağırıyoruz. Bu saldırılara karşı Kürt halkı ve dostları Suriye'nin kuzeyinin ve doğusunun sesi olmalıdır. Gün, Rojava Devrimi'nin kazanımlarını savunma günüdür. Gün, birlik ve beraberlik ve dayanışma günüdür. Gün, işgalci Türk devletinin soykırımına karşı mücadele günüdür. Bu inançla herkesi işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bütün alanlarda direnmeye çağırıyoruz.”