TCŞ ve TekoJIN siyasi tutsaklar için hamle başlattı

TCŞ ve TekoJIN, siyasi tutsaklar için “Tekoşîna gelê Kurd ne suçe; deng bıde!” şiarı ile yeni bir hamle başlattı, herkesi zindanların sesi olmaya çağırdı.

Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN, “Kürt halkının mücadelesi suç değildir: Ses ver! (Tekoşîna gelê Kurd ne suçe; deng bide!) şiarı ile siyasi tutsaklar için hamle başlattı.

Hamleye ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Son dönemde Kürt halkına karşı insanlık ve savaş hukukuna sığmayacak, çağ dışı yöntemlerle, kimyasal silah kullanımı dahil her türlü savaş suçu işleyen Türk ordusu işgal politikalarında başarılı olamayınca Kürdistan ve Avrupa dahil birçok noktada Kürt halkının özgürlük talebi için mücadele eden, Kürt halkının insani taleplerini dile getiren yurtseverlerimize karşı bir yıldırma politikası izlemektedir. Faşist diktatör Erdoğan ve Alman Merkel'in her temasından sonra Avrupa'da kurumlarımız başta olmak üzere kadın, genç ve toplumsal alanda çalışma yürüten bütün arkadaşlarımıza topyekûn bir saldırı mekanizması devreye konulmuş ve Almanya başta olmak üzere diğer ülkelerde birçok arkadaşımız gözaltına alınmış, tutuklanmış ve kurumlarımız işgal edilmeye çalışılmıştır. Avrupa'daki bütün kurumların Kürdistan’da kullanılan kimyasal silaha sessiz kalmaları, başta İmralı işkencehanesi olmak üzere Türkiye ve Kürdistan'da bulunan zindanlarda ağırlaştırılmış tecride ses çıkarmamaları karşısında burada bulunan gençliğin de sessiz kalmaları istenmektedir. Ancak direniş geleneğini köklerinden alan halkımız ne faşist Avrupa polisinin baskılarına, gözaltı ve tutuklanmalarına sessiz kalır, ne de Kürt halkının destansı direnişini anlatmaktan geri durur.

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ'

Asırlar boyunca soykırım kıskacında varlığını bugüne kadar sürdürmüş olan Kürt halkı yarım asırdır çetin bir mücadele sonucunda soykırım kıskacını kırmayı başlamış ve uluslaşma mücadelesinde muazzam bir kazanım elde etmiştir. Bugün Avrupa Birliği üye ülkeleri yıllardır Kürtlere karşı yürütülen bu soykırım politikasının muktedir rolünü oynamakta ve Avrupa’da yaşayan halkımızın da buna sessiz kalmasını istemektedir. Başta Fransa ve Almanya olmak üzere bu isteğe karşı çıkan Kürt halkının yılmaz neferleri Türkiye’de olduğu gibi burada da zindanlara atılmakta, meşru bir talebin misyonluğunu yürüttükleri için susturulmaya çalışılmaktadır. 

Kürt halkının taleplerini ve mücadelesini dile getirdiği için, işgalci Türk devletine teslim eden ya da bu durum ile tehdit altına alan Romanya, işgal saldırıların ortağı olan Almanya başta olmak üzere; Fransa ve diğer Avrupa devletlerinin dünyanın en meşru mücadelesini yürüten Kürt halkının bu talepleri karşısında takındıkları tutumdan vazgeçmelerini istiyoruz. 

Gözaltına aldığınız yoldaşlarımıza işkence, tutukladıklarınıza ağır koşulları dayattığınız aşikardır. Bu minvalde bütün dünyaya sözde demokrasi ve insan hakları dersi veren bütün Avrupa devletlerinin bu iki yüzlülüğünü teşhir etmekten asla geri durmayacak ve her yerde olduğu gibi direnişi yükselteceğimizim açıkça beyan ederiz.

En son Almanya’da tutuklanan Merdan Kızılkaya yoldaşımız dahil olmak üzere, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde tutuklu bulunan arkadaşlarımızın üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması, tutsakların özgürlüğünün sağlanmasını ve kurumlarımıza yönelik saldırıların derhal son bulmasını istiyoruz. Kürt halkı geçmişinden aldığı direniş ruhunu dünyanın her yerinde layıkıyla temsil etmekten ve bu ruhu bütün dünyaya yaymaktan asla geri durmayacak. Almanya, Fransa ve diğer ülkelerin bu ruh karşısında takındıkları inkar ve ceza politikalarının bir yararının olmadığı ısrarını yine dile getiriyoruz.

Bu temelde Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN olarak 'Kürt halkının mücadelesi suç değildir; ses ver' hamlesi başlatıyoruz. Avrupa’da yaşayan yurtsever halkımız başta olmak üzere Avrupa’daki bütün antifaşist ve enternasyonel kurumların en son tutuklanan Merdan Kızılkaya yoldaşımız dahil olmak üzere; tutuklu ve tecrit altında bulunan bütün arkadaşlarımıza sahip çıkmalarını, bu haklı ve onurlu mücadeleye destek olmalarını ve yaşanan hukuksuzluğa bizimle beraber ses çıkarmalarına davet ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu zulme bugün ses çıkarmayanlar, bu zulümden yarın nasibini alırlar.

Unutulmasın ki Avrupa’da arkadaşlarımıza yönelik bu gözaltı ve tutuklanma furyası ancak halkımızın yoldaşlarımızı sahiplenmesi ve gençliğin bu hamlesine omuz vermek ile boşa çıkarılacaktır."