TCŞ ve TekoJIN: Tüm gençler 17 Şubat yürüyüşünde öncü rol almalı

TCŞ VE TekoJIN, "Tüm gençler 17 Şubat'ta Köln yürüyüşünde öncü rol almalı. Önder Apo’nun sesi olmak ve ona bir adım daha yaklaşmaktır" dedi.

TCŞ VE TekoJIN, 17 Şubat'ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak yürüyüşe dair açıklamada bulundu.

Açıklamada, İmralı tecridine ve CPT ile uluslararası kurumların sessizliğine dikkat çekilerek, "Önder APO’nun İmralı soykırım zindanındaki emsalsiz direnişi ve çığır açan fikirleri tüm insanlığa mal olan bir Halk Önderi olduğunu binlerce kez ispatlamıştır. Düşman, bu gerçeğin farkına vardığı için baskısını sürdürmektedir" denildi.

'KURUMLARIN İNSAFINA BIRAKAMAYIZ, ÖNCÜ OLMALIYIZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Önderlik; gençlik için ‘Gençliğin, demokrasi kültürünü kitlelere taşıma görevi ve sorumluluğu vardır. Gençliğin yapacağı en iyi iş; demokratik organizasyonlara katılmak, demokratik örgütler ve ocaklar kurmaktır' der. Bu anlamda 'Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm' şiarını kitlelere ulaştırma görevinin asli oyuncuları da gençlik olmak durumundadır. Gençliğin dinamizmi, kitlelere ulaşma motivasyonu, çözüm odaklı pratikleri bilinmektedir. Mesele mevcut bu potansiyeli asıl olan yere yani İmralı’ya konsolide edebilmektir! Yurtsever Kürt gençliği Önder Apo ile haberleşebilme ve en nihayetinde fiziki özgürlüğünü sağlayabilme durumunu birtakım kurumların insafına bırakmamalıdır. Elbette ki işlevini yitirmiş kurumları hedef göstererek kamuoyunda gündem olması önemli olacaktır fakat tek başına yeterli değildir.

 Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması başta gençlik olmak üzere yurtsever Kürt halkının mevcut siyasi gelişmelere ne kadar cevap olabildiği ile ilgilidir. 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln şehrinde ‘Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm’ şiarıyla gerçekleşecek olan yürüyüş için gençlik var gücüyle çalışmalı yüz binlerin beklendiği Köln’de öncü rol oynamalıdır. Kapitalist modernitenin öncü ulus-devletlerinden olan Almanya’da böylesi bir kitle toplamak, kamuoyunu harekete geçirebilmek tarihidir. Önder Apo’nun sesi olmak ve ona bir adım daha yaklaşmaktır! Bu anlamda Avrupa Gençlik Örgütü (TCŞ) olarak Önder APO üzerindeki mutlak tecridi parçalayıp tüm komplocuları lağvedene kadar alanlarda olacağımızı belirtiyoruz!"