Son Dakika: DEM Parti Heyeti, İmralı’ya hareket etti

Tecrit kırılana kadar direnişimiz devam edecek!

Türk devletinin tecride karşı açlık grevleri karşısında sıkışarak Leyla Güven’i 79’uncu gününde serbest bırakmasına yönelik açıklama yapan Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcileri, direnişin tecrit kırılana kadar süreceğini ilan etti.

Strasbourg’da aralarında KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Urfa eski Milletvekili Dilek Öcalan ve gazeteci Gülistan Çiya İke gibi isimlerin de aralarında olduğu 14 açlık grevi eylemcisi adına yapılan ortak açıklamada, direnişin süreceği vurgulandı.

DİRENİŞİN ETKİSİ KARŞISINDA ERDOĞAN REJİMİNİN ÖZEL SAVAŞ OYUNU

“Tecrit kırılana kadar açlık grevi direnişimiz devam edecektir” başlığıyla yayınlanan mesajda, tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi karşısında sıkışan Erdoğan diktatörlüğünün uluslararası etki karşısında çaresiz kaldığının altı çizildi. Açıklamada, Güven’in serbest bırakılmasının direnişi kırmak için geliştirilmiş bir özel savaş oyunu olduğu uyarısı yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi: “Leyla Güven’in öncülüğünü yaptığı “Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim” açlık grevi 79’uncu gününe girmiş bulunmaktadır. 79’uncu gününde Leyla Güven’in serbest bırakılmış olması, sevindirici bir durumdur. Hapishanelerde, Avrupa’da, Hewlêr, Galler, Duisburg, Hollanda ve Toronto’da süren açlık grevlerinin yarattığı uluslararası etkiler karşısında sıkışan Erdoğan diktatörlüğü kararlı direnişin karşısında çaresizdir.  Direnişi kırmak amacıyla yeni bir özel savaş oyununa başvurmuştur. Bilinmeli ki, hiç bir şekilde kararlılığımızdan ve amacımızdan bizi vazgeçiremeyeceklerdir.”

AÇLIK GREVLERİ TECRİDİ KIRMAK İÇİN BAŞLATILDI

Leyla Güven’in serbest bırakıldıktan sonraki “eyleme devam edeceğim” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Strasbourg’daki açlık grevi direnişçilerinin açıklamasında, açlık grevlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için başladığına dikkat çekildi.

Açıklamada devamla şu sözlere yer verildi: “Leyla Güven, gazetecilerin sorduğu soruya şu cevabı vererek açlık grevi direnişindeki kararlılığını bir daha ifade etmiştir.  ‘Eyleme devam edeceğim. Çünkü tahliye olmak için değil, tecridi kırmak için eyleme girdim.’

Leyla Güven eylemine başladığı ilk günden itibaren, amacının Rêber Öcalan üzerindeki  tecridin kaldırılması olduğunu, açıklamıştır. ‘Rêber Öcalan’a uygulanan tecrit, başta Kürdistan halkı olmak üzere, tüm halklara uygulanan bir tecrittir’ tespitini yapmıştır. Sürdürülen tecrit, izolasyon ve soykırımcı saldırıların, tüm Türkiye ve Kürdistan’ı etkisi altına alarak bu toprakları yaşanmaz bir cehenneme çevirdiğine vurgu yapmıştır.”

DİRENİŞ DALGA DALGA YAYILIYOR

Erdoğan rejiminin hukuk ve kural tanımayan soykırımcı politikaları karşısında geliştirilen açlık grevlerinin yol gösterici olduğu dile getirilen açıklamada, direnişin dalga dalga tüm dünyaya yayıldığının altı çizildi.

Eylemcilerin açıklamasında buna ilişkin şu sözlere yer verildi: “Hiçbir hukuk ve kural tanımayan diktatör Erdoğan’ın, soykırımcı saldırılarında hiçbir sınır tanımadığı böylesi bir süreçte açlık grevi direnişleri yol gösterici olmuştur.

Leyla Güven´in Rêber APO’nun üzerindeki tecridi kırmak için başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi direnişi, dalga dalga tüm dünyaya yayılmakta, direniş ruhu bütün vicdan sahiplerini harekete geçirmektedir.”

TÜM KESİMLERE DİRENİŞLERİ SAHİPLENME ÇAĞRISI

Leyla Güven’in yanı sıra 66’ıncı gününde eyleminde kararlı olan Nasır Yağız’ın sağlık durumunda kritik sınırın aşıldığı hatırlatılan açıklamada, direnişin büyüteleceği ve tecrit kırılana kadar açlık grevlerinin süreceğinin altı çizildi. Açıklamada, tüm dünyadaki Kürtler başta olmak üzere haklardan yana olan tüm kesimlere açlık grevlerini sahiplenme çağrısı yapıldı.

Açıklama, şu sözlerle bitirildi: “Ancak başta Leyla Güven olmak üzere Hewlêr´de Nasır Yağız’ın durumu kritik sınırı aşmıştır. Böylesi önemli bir dönemde, Strasbourg’daki “Rêber APO´ya Özgürlük İnisiyatifi” açlık grevi direnişçileri olarak, direnişin zirveleştiği bugünlerde Leyla Güven’in dalgalandırdığı direniş bayrağını dalga dalga büyütmekte kararlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Reber Öcalan üzerindeki tecrit kırılana kadar açlık grevi direnişimiz kararlılıkla devam edecektir.

Avrupa, Avusturalya, Kanada ve dünyanın her tarafında yaşayan Kürdistanlılar, halklar, inançlar, kadın, gençlik, aydın, devrimci, demokrat ve muhalif herkes bu sorumluluk duygusuyla açlık grevi direnişini sahiplenerek, hareket etmeye çağırıyoruz.

Strasbourg  Rêber APO´ya özgürlük inisiyatifi Açlık Grevi Eylemi Direnişçileri”