Teslim Töre Bern'de anıldı

Teslim Töre, yaşamını yitirişinin 2’inci yılında anıldı. Anmada, “Türkiye işçi sınıfının mücadelesinin başarısı; Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile birlikte faşizme karşı yürütülecek ortak mücadele ile mümkündür” denildi.

24 Kasım 2019’da yaşamını yitiren Türkiye sol hareketinin öncü kadrolarından Teslim Töre için İsviçre'nin Bern kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Türkiye sol hareketinin öncü kadrolarından ve Türkiye Komünist Emek Partisi (TKEP) kurucularından Teslim Töre, 2003 yılından beridir siyasi sürgün olarak İsviçre’de yaşıyordu. Töre, kanser tedavisi gördüğü Bern'de yaşamını yitirmişti.

Ölüm yıl dönümü vesilesiyle Bern kentindeki Kutüsh derneğinde düzenlenen anmaya Töre'nin ailesi, mücadelede arkadaşları ve devrimci kurumların yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Teslim Töre şahsında Türkiye, Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilen anmada, Töre'nin devrime olan inancı üzerinden mücadele yaşamı sinevizyon ile gösterime sunuldu. 

Anmada ilk olarak söz alan oğlu Hasan Töre, “Teslim Töre sadece benim babam değil aynı zamanda arkadaşım ve yoldaşım oldu” diye konuştu.

Teslim Töre'nin mücadele yaşamıyla gurur duyduğunu söyleyen Hasan Töre, “Biz ailesi, dostları ve sevenleri olarak Teslim Töre'nin mücadelesine sahip çıkacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal'ın etkinlik için gönderdiği mesaj da okundu. Mesajda, şu ifadeler yer aldı: “Teslim Töre yoldaşın ailesini ve 2. yıl dönümünü anma toplantısına katılanları saygı ile selamlıyorum. Günümüzde giderek daha iyi bilince çıkarılan gerçek şudur: Türkiye işçi sınıfı ile tüm emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesinin başarısı; Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ile faşizme karşı yürütülecek ortak mücadele ile mümkündür. Teslim Töre, yaşamı boyunca yürüttüğü mücadele ile bunu hedefledi. Kendisini 2'nci yıl dönümünde minnet, saygı ve sevgi ile anıyorum. Kürdistan ve Türkiyeli devrimciler olarak halklarımızın ve tüm ezilenlerin özgür geleceği için yürüttüğümüz mücadele, faşizmi çökertme aşamasına gelmiştir. Kapitalist egemen güçler ve yerel gerici işbirlikçi güçlere rağmen kazanan halklarımızdır. Zaferin müjdesini vereceğimiz bir süreç içindeyiz. Teslim Töre yoldaşımıza bu müjdeyi vereceğimizin inancı ve heyecanıyla başta kendisi olmak üzere tüm devrim önderlerine yanıt olmanın sözünü veriyoruz.

Bu temelde bir kez daha saygı ve sevgi ile Teslim Töre hocamızı anıyor, anısı önünde saygı ile eğiliyorum.”

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) adına siyasetçi Nejdet Atalay da bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Teslim Töre yaşamı boyunca devrim ve sosyalizm mücadelesinden geri kalmayarak yaşamının her döneminde kesintisiz olarak, ısrarla bu mücadelesine devam etmiştir. Devrim ve sosyalizm mücadelesinin bir öncüsü olmaya başaran Teslim Töre mücadele bayrağını yeni kuşaklara aktararak Türkiye ve Kürdistan'da faşizme karşı birleşik mücadelenin ortaya çıkmasında öncü rol üstlenmiştir.”

SYKP, ADGB, ve Kutüsh ile Devrimci kurumlar adına yapılan konuşmalarla devam eden anmada, Töre'nin mücadele arkadaşları da birer konuşma yaparak, Teslim Töre'nin mücadele yaşamından örneklerle anılarını paylaştılar. 

Yapılan konuşmaların ardından anma sonlandırıldı.