TJK-E/KCDK-E: Tüm halklar Rojava için harekete geçmeli!

TJK-E/KCDK-E, AKP-MHP'nin barbar çeteleriyle Rojava'yı işgal etmek istediğine dikkat çekerek, tüm halkları harekete geçmeye çağırdı.

TJK-E/KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Rojava'ya dönük işgal girişimine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'ÖRNEK YAŞAM MODELİ OLUŞTURULDU'

Açıklama şöyle:
"Bundan tam yedi yıl önce, Ortadoğu’da milyonlarca insanın hayatını kökten değiştiren bir devrim başladı. Başta Kürtler olmak üzere bölge halkları kendilerini özgürleştirdiler. Konseylerde, belediyelerde ve kooperatiflerde kendilerini örgütleyerek yönetmeye başladılar. Rojava devrimi, kadın devrimidir. Kadın damgasını, rengini taşıyan Rojava devrimi hem örgütlü halk topluluklarının hem de kadının örgütlü gücü ile etkilerini bütün Ortadoğu ve dünya halklarına yansıtmıştır.
Kadınların özerk örgütlenmesi, toplumsal devrimin arkasındaki itici güç haline geldi.
Barbar DAİŞ çetelerine karşı kıyasıya mücadele vererek milyonlarca Kürt, Arap ve Hristiyan, Asüri-Suryani, Alevinin barış içinde yaşamasını gerçekleştirdiler. Demokratik ulus paradigmasıyla çok etnikli ve çok dinli bir model geliştirildi.
Kuzeydoğu Suriye Demokratik Federasyonu, barışçıl ve demokratik bir Ortadoğu vizyonuna eşsiz bir örneğini oluşturmaktadır. Kapitalist moderniteyi temelinden sarsan bu örnek yaşam modeli bölge gericiliklerinin hedefi haline gelmiştir.

'BARBAR ÇETELERİYLE İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

Tam da bu nedenle Kuzeydoğu Suriye Demokratik Federasyonu'na karşı tehditler artarak yeni bir seviyeye ulaşmıştır. Soykırımcı Türk devleti ve onun AKP-MHP faşist ittiakı Demokrat Federasyonu'nu imha ve ilhak etmeye hazırlanıyor. Barbar çeteleride öne sürerek Rojava ve kuzeydoğu Suriye'yi işgal etmek niyetindedir.

'DEVRİMİ SAVUNMA SORUMLULUĞUMUZ VAR'

Başta kadınların ve halkların savunma güçleri ve dünya halklarının tıpkı Kobane ruhunda olduğu gibi yapacakları direniş işgale karşı koyacaktır. Dünya ve Ortadoğu halkları insanlığın özgürlüğünü temsil eden bu devrimi savunmak için sorumluluğunu alacaktır.
Bu nedenle Türkiye, ABD, NATO ve Avrupa ülkeleri arasındaki askeri, ekonomik ve diplomatik iş birliğini kınıyor bu yanlıştan bir an önce geri dönmeye çağırıyoruz. Diktatör Eroğan’ın soykırımına ortak olmayın, politik, askeri ve maddi desteğinize son verin çağrısında bulunuyoruz.

'TÜM HALKLAR HAREKETE GEÇMELİ'

Avrupa, Japonya, Kanada, Avustralya ve dünyanın tüm halkları medyada, sokaklarda, ülkelerinin fabrikalarında, şirketlerinde ve yaşadıkları tüm alanlarda, diktatör Erdoğan’a karşı kalıcı bir siyasi direniş inşa ederek uluslararası güçlerin bu suça ortak olmaması için harekete geçirmeliyiz.

12 EKİM ÇAĞRISI

Rojava Dayanışma Komitesi’nin, uluslararası kamuoyu ve sivil toplum örgütlerini, Türk işgali ve soykırıma karşı 12 Ekim'de harekete geçmeye çağırdığı uluslararası dayanışma gününe başta tüm meclislerimiz olmak üzere halkımızı, dostları, devrimci, demokrat, aydın, muhalif ve insanlıktan yana olan herkesi aktif katılmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."