TJK-E ve KCDK-E’den 2 Haziran’da Strasbourg’daki yürüyüşe katılım çağrısı

TJK-E ve KCDK-E, Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarına karşı AK'nin sessizliği ve ABD’nin Kürt halkı ve öncülerine karşı aldığı kararı 2 Haziran günü düzenleyeceği yürüyüş ile protesto edecek. Her iki örgüt, yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Yazılı ve ortak bir açıklama yapan TJK-E ve KCDK-E, 2 Haziran günü Strasbourg’da kitlesel bir yürüyüş düzenleneceğini belirtti.

Ortak açıklamada şunlar belirtildi: “Soykırımcı Türk devletinin işgal saldırıları, Avrupa Konseyi’nin (AK)
sessizliği ve ABD’nin Kürt halkı ve öncülerine karşı aldığı tutuma karşı 2 Haziran günü eylemdeyiz.

11 Mayıs’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan, bir aydır süren oturma eylemi dördüncü haftasını doldururken, 2 Haziran Çarşamba günü Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırıları, Avrupa’nın sessizliği ve ABD’nin Kürt halkı ve öncülerine karşı takındığı tutumu protesto etmek için kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirilecektir.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) inisiyatifinde gerçekleştirilecek yürüyüş ‘Her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem Dema Azadiye ye!’ şiarı ile Avrupa Konseyi önünde başlayıp ABD Büyükelçiliği önünde mitingle sonlandırılacaktır.

İşgalci Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik işgal saldırıları aralıksız devam etmekte, Önderliğimiz üzerinde esaret sürmektedir. Türk devletinin cesaretlendiren Avrupa’nın takındığı iki yüzlü tutum, ABD’nin verdiği destek ve uluslararası hukuka aykırı olarak Kürdistanı ilhak eden NATO’nun parçasının Türk ordusunun işlediği suçların teşhir ve protesto edilmesi için yurtsever halkımızı, tüm Avrupalı dostlarımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm insanlığı 2 Haziran’da seferber olmaya çağırıyoruz.”

Yürüyüş, 2 Haziran günü saat 12.00’da Avenue de L'Europe, 67000 Strasbourg adresinden başlayacak.