TJK-F ve CDK-F’ten ‘stop faşizm’ eylemi

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt kadın hareketi (TJK-F) 1 Mayıs'ta “Stop izolasyon, stop faşizm" sloganıyla #7000 direnişçi #7000 pankart, eylemlerinin startını vereceğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ile Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) “Stop izolasyon, stop faşizm” sloganı ile bugünden itibaren başlayacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Önderliğimiz şahsında devam eden tecritle, komplo ısrar ile devam ettirilmektedir. İmralı'da Önderliğimiz şahsında Kürdistan halklarına 20 yıldır sistematik işkence yapılmaktadır.TC faşizmi ve komplodaki işbirlikçiler, komploda başarı sağlamayınca mutlak tecriti devreye koydu. Gerek komplonun başlangıcında ve mutlak tecridin devam ettiği dönemde Başkan Apo ve yoldaşlarının direnişleriyle komployu boşa çıkarılmıştır. An itibariyle faşizan sömürgeci, diktatöryal sistemin korkusu olmaya devam etmektedir.

Açlık grevi direnişi Hewlêr, Strasbourg, Galler ve zindanlarla birlikte tüm dünyada ‘Tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız Kürdistan'ı özgürleştireceğiz’ hamlesine dönüşmüş, bununla birlikte kutsal şehitlerimiz fedai eylemleriyle selamlamıştır.

6’ıncı aya yaklaşan bu eylem zindanlarda ölüm orucuna dönüşmüştür.

CDK-F ve TJK-F olarak bugün ‘Stop izolasyon, Stop faşizm’ sloganıyla #7000 direnişçi #7000 pankart eylemini başlatıyoruz. Fransa'daki tüm bileşen kurumlarımıza ve halkımıza yaşamın her alanında herkesi bir pankartla ‘Stop izolasyon, Stop faşizm’ diyerek tarihi cevap olmaya çağırıyoruz.”