TKP-ML, DKP ve MKP: Kürtlerle birlikte püskürteceğiz!

TKP-ML, DKP ve MKP Avrupa komiteleri, “Kürdistan’da sefer olur, zafer olmaz” diyerek, “Kürt ulusunun yanında olacaklarını” ve “işgali Kürtlerle birlikte püskürteceklerini” belirtti.

TKP-ML Avrupa Komitesi, DKP Avrupa Komitesi ve MKP Avrupa Komitesi ortak bir açıklama ile Türk işgal saldırılarına tepki gösterdi.

Türk devletinin 9 Ekim’de başlattığı işgal saldırıları ve son dokuz gün içerisinde gerçekleşen katliamlara dikkat çeken her üç örgüt, şu ifadeleri kullandı:

“Rojava'da Kürtler yeni bir tarih yazmışlardır. Faşist ve gerici IŞİD çetelerine karşı binlerce şehit vererek elde ettikleri kazanımlarıyla yeni bir gelecek inşa etmişlerdir. Kürtler, sadece kendilerini değil, bu bölgede yaşayan tüm ulus, azınlık ve çeşitli inançlardan insanları da özgürleştirerek bu yeni yaşamın birer parçası haline getirdiler.”

Emperyalizmin, sınıfsal olarak ezilen dünya haklarının “baş düşmanı” olduğunu ifade eden örgütler, şunları kaydetti: “Emperyalizm ve onların yeri uşakları yok edilmedikçe; sömürü, savaş ve işgaller son bulmayacaktır. Bu nedenle faşist Türk devletinin Kürt ulusuna yönelik işgal ve soykırımına karşı savaşımızı emperyalizme ve faşizme karşı birleşik devrim mücadelesine yükseltmeliyiz!”

“Türk devletinin Kürt topraklarına yaptığı bu işgalin hesabı er ya da geç sorulacaktır” diyen örgütler, “Kürtler artık yalnız değildir. Dünyanın her yerinde halklar, emekçiler Kürtlerin yanında saf tutarak işgalci Türk devletini lanetlemektedirler. Dünyanın her köşesinde her gün yüz binlerce insan sokağa çıkarak, eylem yaparak Kürtleri desteklediklerini haykırmaktadırlar” diye ekledi.

Açıklamada, “Biz Türkiyeli devrimciler olarak, Türk devletinin bu savaşını ve işgalini Kürtlerle birlikte püskürteceğimizi ilan ediyoruz. Partilerimizin güçleri, başından bu yana Rojava'da IŞİD çetelerine karşı Kürlerle birlikte savaşarak nasıl Rojova'yı özgürleştirdilerse, nasıl Efrin'de Türk ordusuna karşı savaş içinde olduysak, bugün de yine Kürtlerin yanında faşist Türk ordusuna karşı savaşıyoruz” denildi.

Devrimci mevzilenme sonucunda Türk devletinin yıkılacağını kaydeden üç örgüt, “Kürt ulusu er ya da geç sömürge zincirlerini kırarak Rojava'da ve başta Bakur olmak üzeri bütün parçalarda özgürlüğüne kavuşacaktır” vurgusunda bulundu.

Açıklamada son olarak şunlar belirtildi: “Bizler Avrupa'da da Türk devletinin işgaline karşı kitlemizi bulunduğu her yerde Kürtlerle omuz omuza sokakta olmaya çağırıyoruz. Türk devletinin ilan ettiği bu savaş sadece Kürtleri hedef almıyor. Bu savaş insanlığa karşı açılmış bir savaştır. Türk devleti yenilecek, Kürtler bir kez daha kazanarak Rojova'yı özgür kılmaya devam edeceklerdir.”