Trondheim ve Münih’te işgal saldırıları protestosu

Norveç’in Trondheim kenti ile Almanya’nın Münih kentinde sokaklara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Norveç’in Trondheim kentinde işgal saldırıları ve sivillere yönelik katliamlar kınandı.

Rojava Dayanışma Komitesi’nin çağrısı ile Torg Meydanı’nda bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk mallarına boykot, Türkiye’ye tatile gitme çağrısı ile bildiri dağıtıldı. Kürtler ve Norveçli dostları, Avrupa hükümetlerin sessizliğine de tepki gösterdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde işgal saldırıları ve sivillere yönelik katliamlar bir eylemle protesto edildi. Kürt Toplum Meclisi, SARA-Kadın Meclisi, PYD-Münih çağrısı ile Odeonsplatz’da bir araya gelen Kürtler ve dostları, işgalci Türk devletinin Rojava’daki işgal saldırılarını protesto ederek, uluslararası kamuoyuna Türk devletinin sivil halka yönelik katliamlarına karşı duyarlılık çağrısı yapıldı.

Sık sık Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Rojava ile dayanışma sloganlarının atıldığı eylem Almanca bildirilerin okunup dağıtılmasının ardından sona erdi.