‘Tüm demokratik güçler eylemlere katılmalı’ çağrısı

Avrupa'daki Türkiyeli sol-sosyalist kurumlar, kayyum işgalinin Kürt halkını teslim alamayacağını belirterek, tüm demokratik güçleri sokağa çağırdı.

Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB), Mor-Kızıl Kolektif, Partizan Gençlik İnisiyatif/Marksist Leninist Maoist (PGİ/MLM), İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF), Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonu (ATİGF), kayyum işgaline ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Seçimlerin üzerinden henüz 5 ay geçmişken ikinci bir Kayyum saldırısı ile Kürt ulusunun legal-demokratik siyaset hakkı bir kez daha pervasızca gasp edilmiştir" denildi.

'HEDEF TOPYEKÛN İMHA'

"Faşist AKP-MHP-Erdoğan kliği, Kürt Ulusal Hareketi’nin 'barış' ve 'çözüm' çağrılarına her zamanki gibi askeri operasyonlar ve kayyumla cevap vermiştir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, Faşist TC devleti, Kürt Ulusal Hareketi’ni köşeye sıkıştırıp topyekûn imhaya yönelmektedir" diye belirtildi.

'GÜÇLÜ EYLEMLER ÖRGÜTLEYELİM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Ancak gerek Kürt halkı ve gerekse de başta Kürt Ulusal Hareketi, devrimci, demokratik güçler bu saldırılar karşısında dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecek, geri adım atmayacaktırlar.

Kürt ulusunun iradesini ve meşru mücadelesini dün olduğu gibi bugün de gelecekte de asla teslim alamayacaklardır.

Avrupa’da bulunan tüm üyelerimizi ve taraftarlarımızı her alanda bu gayri-meşru, faşist, talancı ve şovenist saldırılara ve kayyumlara tavır almaya; eylem ve etkinlikler örgütlemeye; yapılacak eylemlere güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz. Tüm demokratik ve ilerici güçlerle bu eksende birleşme, faşizmi teşhir etme ve mücadeleyi yükseltme sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz."