Türk devleti Adigey’de protesto edildi

Adigey’de yaşayan Kürtler, Türk devletinin Arap kemeri yerine Türk kemeri oluşturmaya çalıştığı tepkisinde bulundu.

Rusya Federasyonuna bağlı Adigey Özerk Cumhuriyetinde yaşayan Kürtler düzenledikleri bir eylemle Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırılarını protesto etti.

Adigey Kürt Kültür Derneği öncülüğünde yapılan Eylemde konuşan Dernek Eşbaşkanı Sinem Broyeva “Türk devleti önce DAIŞ, El-Nusra ve OSÖ gibi terör örgütlerini Kürtlere saldırtarak sonuç almak istedi. Bu girişiminde başarılı olmayan Türk diktatör Erdoğan kendi ordunu devreye soktu. Bu operasyonun amacı belli Baas rejiminin yıllarca bölgeye dayattığı Arap kemerine yerine Türk kemerini oluşturmaktır. Halkımız haklı mücadelesiyle topraklarını savunacak ve bu kirli emellere geçit vermeyecektir” dedi.

Adigey Kürt Kültür merkezi önünde yapılan eylemde söz alan Dernek Eşbaşkanı Tahir Ahmet ise şu ifadeleri kullandı: “Dünya halkları Kürtlere borçludur. Kimsenin yenemediği DAİŞ’i yenen Kürtler bu gün ölüme terk ediliyor. Her kes biliyor ki Türk devletinin niyeti bölgede Kürtleri yok etmektir. Türk devletinin bu faşist saldırıları karşısında sessiz kalan herkes bu saldırılarının ortağıdır. Halkımız bu zor günlerde onları terk edenleri affetmeyecekti.”