Türk devletinin işgal tehditleri protesto edildi

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırı ve tehditlerine tepki gösteren Kürt halkı ve dostları Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırı girişimlerini protesto edildi. Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Fransa Demokratik Kürt Kadın hareketi (TJK-F), ACTIT, SKB, FEDA ve Fransız kurum temsilcilerinden oluşan Rojava direniş komitesi çağrısı ile yapılan eylem saat 19.00'da Paris Demokratik Kürt toplum merkezi önünde başladı. Yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının katıldığı eylemde, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PYD bayrakları taşındı.

"Diktatör Erdoğan", "Her yer Rojava her yer direniş" sloganlarının atıldığı eylemde, AVEG-Kon eş başkanı Zeynep Birsel Ocak ve KCDK-E divan kurulu üyesi Murat Ceylan kısa birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, Rojava'ya yönelik işgale karşı Kürt halkının Kobanê ruhu ile direneceği belirtildi. Eylem Çarşamba günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu önünde saat 13.00'de yapılacak eyleme güçlü katılım çağrısı ile sonlandırıldı.

MARSİLYA

http://anfdns.com/vod/07.10.2019_Marsilya-rojava-isgal-protesto_1.mp4

Rojava'ya olası saldırıya tepki gösteren Marsilya'daki Kürdistanlılar saat 18.00'de Marsilya Valiliği ve ABD Konsolosluğu önünde eylem düzenledi. Sık sık "Katil Erdoğan işbirlikçi ABD" sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmada, herkesin her an her şeye hazırlıklı olması gerektiği belirtildi. Eylem yarın saat 14.00'de Marsilya bölge Avrupa temsilciliğin önünde yapılacak protesto mitingine katılım çağrısı ile sona erdi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Türk devletin saldırı tehditleri protesto edildi. Zin Kadın Derneği ile Demokratik Kürt Toplum Derneği’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Colombiya Meydanı’nda başladı. Buradan Republique Meydanı’na yürüyen Kürdistanlılar ve dostları, “İşgale hayır" pankartı taşıdı.

Sık sık, "Diktatör Erdoğan", "Kürdistan’a politik çözüm", "Faşist Erdoğan" sloganlarının atıldığı eylem Requblique Meydanı’nda yapılan açıklama ile sona erdi.

BİEL

İsviçre’nin Bern, Biel ve Basel kentlerinde Kürdistanlılar alanlara çıkarak Türk devletinin Rojava’ya işgal girişimine karşı protesto eylemi gerçekleştirdi.

Arin Mirkan Kadın Komünün çağrısıyla Biel merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir eylem gerçekleştirdi. Üzerinde "Rojava’yı faşizme bırakmayacağız, işgale karşı Rojava’yı savunacağız", "Katliamcı Erdoğan faşizmine karşı direneceğiz", "Rojava’daki insanlık değerlerine sahip çıkalım" yazılı dövizler taşıyan eylemciler sık sık AKP-MHP faşizminin katliamcı politikalarına karşı slogan attı. Yaklaşık 1 saat süren eylem KCDK-E’nin Türk devletinin Rojava işgaline karşı yayımladığı bildirinin okunmasının ardından sloganlarla sonlandırıldı.

BERN

Demokratik kurumların çağrısıyla CDK Bern öncülüğünde Waisenhausplatz alanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada bir miting gerçekleştirdi. PYD İsviçre ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına burada yapılan konuşmalarda, "İşgalci ve katliamcı Türk devleti Rojava’ya yapacağı saldırıyla esasında Kürt halkının kazanımlarını hedef alıyor. AKP-MHP faşizminin bu kirli politikalarına karşı Kürt halkı dün nasıl DAİŞ’e direndiyse bugün de aynı kararlılıkla faşizme karşı direnecektir" denildi. Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

Basel kentinde de merkez tren istasyonu önünde aynı amaçla bir eylem gerçekleştirildi.

DEN HAAG

Türk devletinin yürürlüğe koymaya çalıştığı Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'yi işgal etme tehdidi bugün Hollanda'nın Den Haag kentinde protesto edildi. AKP-MHP faşist rejimine karşı, Hollanda'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları bugün Hollanda Parlamentosu önünde bir araya gelerek bir protesto eylemi gerçekleştirdiler. Sık sık "Avrupa finanse ediyor Türkiye bombalıyor", "Faşist-diktatör Erdoğan" sloganlarının atıldığı eyleme Yeşiller partisi Den Haag belediye meclis üyesi Serpil Ateş ve Haagse Stad Patij belediye meclis üyesi Fatima Faid de destek verdi. Eylem Çarşamba günü Brüksel'de Avrupa Parlamentosu önünde yapılacak olan mitingin duyurusunun ardından sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.