Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protestoları

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları ile bugün yapılan Erdoğan-Trump görüşmesi Avrupa’da protesto edildi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylem ile Erdoğan-Trump görüşmesi protesto edildi.

“Rojava’ya yönelik saldırılara son”, “Uluslararası komployu kınıyoruz” yazılı pankartların açıldığı eylemde çeteler tarafından katledilen Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef’in posterleri taşındı.

Eyleme Kürt Toplum Meclisi, Sara Kadın Meclisi ve PYD Münih, Almanlar da katıldı. Mitingde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgalciliği kınandı ve Cumartesi Odeonsplatz’da yapılacak protesto eylemine katılım çağrısı da yapıldı.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Friedenplatz'da bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı, Alman ve enternasyonlastler “Nehele” hamlesi kapsamında eylem düzenlendi.

YPG-YPJ ve TEV-DEM flamalarının kullanıldığı eylemde, üzerinde Türk saldırılarında yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarının olduğu çok sayıda döviz taşındı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylem Rojava’yı sahiplenme çağrılarının ardından yaklaşık bir buçuk saat sonra sona erdi.

HEILBORNN

Almanya'nın Heilbornn kentinde de Türk devletinin soykırım ve işgal saldırıları protesto edildi. Sessiz protesto eylemi HBF önünde düzenlendi.

Eylemde Kuzey Doğu Suriye'de kimyasal silahlarla katledilen sivillerin fotoğrafları ile mumlar da yakıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde ise eylem adresi ABD Büyükelçiliği önüydü.

Büyükelçilik önünde yapılan açıklamada Erdoğan’ın ABD ziyaretini ve ABD’nin Rojava politikaları ve Erdoğan ilişkileri protesto edildi.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da ise Kürdistanlılar yaptıkları çadır eylemi ile Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Oslo belediye meclisinde Türkiye’nin Rojava’yı işgaline yönelik tartışmalar yaşandı.

Oturumda söz alan İran kökenli belediye meclis üyesi Siavash Mobasheri, Türkiye’nin Rojava’ya dair işgalini belediye olarak kınamaları gerektiğini, Oslo'da yaşayan birçok Kürt aile olduğunu, Kürt çocuklarının kreşe, okula vb. gittiğini ve Suriye’de yaşananlardan çok etkilendiğinin altını çizdi.

Oslo belediye meclisinde tartışmalar sürerken, Kürdistanlı ve dostları da dışarıda bir eylem yaptı. Sık sık, “Faşist Erdoğan”, “Türkiye Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.