Türk devletinin Rojava işgali protesto edildi

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları Almanya’nın birçok şehrinde alanlara çıktı.

Almanya’nın Giessen kentinde Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Kurdische Gesellschaft Giessen tarafından protesto edildi. Eyleme Giessen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar, dostları, SPD Hessen Milletvekili Tillo Becher, Giessen Yahudi Cemaati Temsilcisi ve Yeşiller Hessen milletvekili katıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’deki barbarlığı ve işgalciliği kınanarak, işgal girişimine derhal son verilmesi çağrısı yapıldı.

KASSEL

Kassel'de Türk işgali protestoları devam ediyor. Saat 17:00'da Kassel kültür Bahnhof önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'yi işgal girişimini protesto etti. İşgalci Türk devletinin Rojava'da yaptığı katliamlara dikkat çekilen eylem, "Terörist Erdoğan, çetelerini Rojava'dan çek", "Biji berxwedana Rojava" sloganları eşliğinde sona erdi.

HEİLBRONN

Almanya'nın Heilbronn kentinde Kürdistanlılar ve dostları bugün Harmonie Platz'de düzenledikleri bir miting ile Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto etti. Mitingde konuşan PYD temsilcisi Zozan Rojava, Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına dikkat çekti.

ULM

Almanya'nın Ulm şehrinde işgale karşı protesto eylemi düzenlendi. "Savaşa Karşı Ulm Platformu" çağrısı ile yapılan eyleme AGİF, ATİF, ADHF, AGEB, KON-MED, SYKP, MLKP, MLPD, gibi Türkiyeli, Kürdistanlı ve Almanyalı kurumlardan aktivistler de katıldı. Ulm polisinin yıllardır uyguladığı bayrak yasağı, tertip komitesinin bir üst mahkemeye başvurması üzerine geçen haftaki etkinlikte son anda kaldırılmıştı.

FREIBURG

Almanya'nın Freiburg kentinde Rojava işgalini protesto etmek için iki yüzü aşkın kişinin katılımıyla bir miting düzenlendi. Alte Synagoge meydanında bir araya gelen ve YPG bayrakları taşıyan kitle, "Biji Serok Apo", "Diktatör Erdoğan Kürdistan'dan defol", "Biji berxwedana YPG" sloganları attı. Miting alanında yapılan konuşmalarda Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin saldırı sürecinde savaş suçu işlediği ve bu suçların bir an önce yargılanması gerektiği belirtildi. Ama bu konuda uluslararası hukukun işletilmesi ve insanlık vicdanının gereği vurgulandı.

STUTTGART

Türk devletinin Rojava işgali Stuttgart'ta "Defend Rojava Stuttgart platformu" bileşenleri öncülüğünde protesto edildi. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde sık, sık, "Katil Erdoğan Rojava'dan defol", "Jin Jiyan Azadi" ve "Bîjî Serok Apo" sloganları atıldı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde protesto eylemleri aralıksız devam ediyor. Münih'de Kürt Toplum Meclisi, Sara Kadın Meclisi ve PYD-Münih öncülüğünde düzenlenen eylemde, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları protesto edildi.