Türk devletinin saldırıları Tambov'da kınandı

Türk devletinin Kürdistan'a dönük işgalci saldırı ve tehditleri Rusya Tambov'da protesto edildi. Kürdistanlılar, eylemde KDP'yi de kınadı.

Rusya Federasyonu'nun Tambov kentine bağlı Miçurinsk ilçesinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na dönük saldırıları ile Rojava’ya dönük tehditlerini düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

'KÜRTLER ETKİSİZ KILINMAK İSTENİYOR'

Miçurinsk Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde konuşan Halk Meclisi Eşbaşkanı Nebi Avduselam, Türk devletinin, tüm Kürtleri etkisiz hale getirmek istediğine dikkat çekti.

KDP'YE TEPKİ

Konuşmasında KDP’nin Türk devletinin bu kirli oyununa alet olmaması gerektiğine değinen Avduselam, şunları söyledi:

"Son zamanlarda faşist Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na dönük ağırlaşan saldırılarında sivillerin yaşamını yitirdiğini tüm dünya biliyor. Özellikle bu kayıplara karşı en çok sesini duyurması gereken ve Türkiye’nin bu saldırılara bir an önce son vermesi için diplomatik faaliyetleri sıklaştırması gereken güçlerin başında KDP geliyor. Fakat ne hikmettir ki yaşamını yitiren insanların onun vatandaşı değilmişçesine bir aymazlık içinde hareket ediliyor. Bu bize KDP’nin de Türk devletiyle birlikte bu saldırı planın içinde olduğunu gösteriyor. Özellikle Berzani Ailesi'nin fiilen içinde olduğu bu plan sadece PKK’ye karşı değil, tüm Kürtlere karşı bir imha planıdır. Bu kirli plana karşı tüm Kürtleri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kürtlükten ve Kürt birliğinden yana olan herkes, faşist Türk devletinin hem Güney Kürdistan hem de Rojava’ya dönük saldırılarına karşı sesini yükseltmeli."