Türk devletinin saldırılarına tepki dinmiyor

Fransa’nın Marsilya, Almanya’nın Hildesheim, Frankfurt ve Düsseldorf kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletin Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na saldırıları protesto edildi.

Avrupa’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin saldırılarını protesto ediyor.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Arin Mirkan Kadın Meclisi’nin çağrısı ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Avrupa Birliği Temsilciliği önünde düzenlenen eylemde “Kürdistan’da katliam oluyor, Kürtleri öldürüyorlar, sessiz kalmayın” yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TJK-E flamaları taşındı.

Sloganların sık sık atıldığı eylemde konuşmalar da yapıldı.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Angoulemeplatz’da düzenlenen eylemde işgalci Türk devletinin Kürtler üzerindeki baskıları, Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur’a yönelik düzenlenen işgal saldırıları protesto edildi.

Bildirilerin okunduğu eylemde sık sık, “Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de DKTM’nin çağrısı ile Türk konsolosluğu önünde bir miting ve yürüyüş düzenlendi.

Alman sol grupların da katıldığı eylem Frankfurt Türk Konsolosluğu önünde başladı.

“Erdoğan Kürdistan’da katliam yapıyor” yazılı pankartın açıldığı eylemde YPG, YPJ flamaları da taşındı.

Sık sık, “Katil Türkiye”, “Erdoğan, çocuk katili”, “Biji YPG, YPj” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği saldırılarla DAİŞ’in elini güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi.

Konuşmalardan sonra halk Frankfurt HBF’ye doğru yürüyüşe geçti.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. YXK, TCŞ ve Jinên Ciwanên Azad, JXK aktivistleri de yoğun bir şekilde katıldı.

Bildirilerin dağıtılıp okunduğu eylemde “Biji berxwedana HPG, YJA Star”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Alman panzerleri Kürdistan’dan defol”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Uluslararası dayanışmayı yükseltelim” sloganları atıldı.