Türk işgali Rusya’da protesto edildi

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’deki işgali ve işlediği katliamlar Rusya’da protesto edildi.

Rusya’da faaliyet yürüten Uluslararası Kürt Kadın Hareketi, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırılarını protesto etti.

Moskova Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamaya Rusya Kürt Êzîdîler Kongresi ve Rus aktivistler de destek verdi.

Eylemde kadınlar adına konuşan Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Başkan yardımcısı Eka Pirozi, Türk devletinin Kürt bölgelerini boşaltmak için bilinçli sivilleri hedef aldığına dikkat çekti.

Pirozi, “Faşist Türk devleti beslediği terörist gruplara yer açmak ve için Kürt yerleşim alanlarını hedef alıyor. Burada amaç Kürt bölgelerini boşatmak ve yerine teröristleri ve ailelerini yerleştirmektir. Başta Rusya olmak üzere uluslararası güçlerin teröristlerin bu alanlara yerleşmemesine izin vermemesi gerek” dedi.

Daha sonra eylemde bir konuşma yapan Rusya Kürt Êzîdîler Kongresi Eşbaşkanı Pir Manana ise şunları söyledi: “Türk devleti tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işliyor. Bunun suç olduğunu ve bu konuda faşist Türk devletini mahkum edebilecek kadar kanıt olmasına rağmen uluslararası güçlerin hala devreye girmemesi Kürtlere dayatılan bu soykırımı meşrulaştırmaktır. Kadın ve çocukların her gün katledildiği bu kirli savaşa son verilmesi için uluslararası güçlerin devreye girmesi için çağrı yapıyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından eyleme katılan eylemciler Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yakarak işgale tepkilerini gösterdi.