Türk işgaline karşı binler alanlara çıktı

Kürdistanlılar ve dostları Dünya Türk İşgalciğine Karşı Çıkma günü vesilesiyle Avrupa'nın bir çok şehrinde alanlara çıktı.

Dünya Türk İşgalciğine Karşı Çıkma günü kapsamında Danimarka’da eş zamanlı 2 eylem düzenlendi. Save Efrîn Platformu öncülüğünde yapılan eylemde konuşan Saime Bilen, Türk devletinin kendini Kürtlerin bütün kazanımlarını yok etmeye adadığını belirtti. "Bu yıkımların en acısını 2015'de barış sürecinin bitirilmesiyle Kuzey Kürdistan'da yaşadık" diyen Bilen, Erdoğan'ın son olarak Efrîn'de Kürt soykırımı yaptığını vurguladı. Erdoğan'ın soykırım saldırılarına uluslararası güçlerin göz yumduğunu söyleyen Bilen, herkesi Türkiye'nin insanlık dışı uygulamalarına karşı durmaya çağırdı.

Aynı gün "Barış Zamanı İnsiyatifi"nin her yıl öncülüğünü yaptığı Barış yürüyüşüne Seve Kadın Meclisi katılım sağladı. Eylemde Seve Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, "Kürt kadınları Barış İnisiyatifi ile aynı amaç için mücadele etmektedir. Kürt kadını bu mücadeleyi sadece Kürtler için değil bütün insanlık için vermektedir" denildi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde 26 Mayıs Efrin günü vesilesiyle bir eylem düzenlendi.

Efrin ile dayanışma platformu, ırkçılık ve savaş karşıtlarının katıldığı eylem Marienplatz’da yapıldı. Türk devletinin işgal, soykırım ve terörünün kınandığı eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride de dikkat çekildi.

Mitingde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarında katlettiği sivilleri temsilen ayakkabılar da sergilendi.

ATİNA

Yunanistan başkenti Atina'da Türk devletinin işgaline karşı eylem düzenlendi. Kürdistanlılar öncülüğünde düzenlenen eyleme TJK-E, Avrupa Gençliği, PYD, Sosyalist örgütler ve Yunanlı temsilciler katıldı. Academia Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi PYD, YPG/YPJ, TJK-E bayraklarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıdı.

"Bijî Kurd û Kurdistan", "Katil Erdoğan", "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen kitle Türk Konsolosluğu önünde açıklama yaptı. Açıklamada, Faşist Türk devletinin Efrîn’e yönelik yaptığı saldırıların Kürt halkını yıldırmadığını, dün Kobanê'de olduğu gibi bu gün de Efrîn'in, Şehba'nın özgürleşeceğine dikkat çekildi. Eylemde ayrıca Midilli adasında yapılmaya çalışılan Kürt-Arap kavgasının bir provokasyon olduğu ve faşist güçlerin böyle yaparak Kürt-Arap düşmanlığı yaratmaya çalıştığına değinildi. Eylem alkış ve zılgıtlarla sona erdi.

INNSBRUCK

Avusturya'nın Graz ve Innsbruck kentlerinde de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kürdistan işgalini protesto etmek için alanlara çıktı. Innsbruck'da 2 saat süren eylemde Türk devletinin Efrîn'de yaptığı katliamların fotoğrafları sergilendi. Eylem Almanca bildirilerin dağıtılmasının ardından sona erdi.

GRAZ

Efrîn mücadelesini ve halkını sahiplenmek amacıyla Graz'da miting düzenlendi. Mitingde konuşan Graz DKTM üyesi Hasan Rojava, Kürt halkının hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmeyeceklerini belirtti. Kamuoyunun yoğun ilgisinin gözlendiği eylemde Türk devletinin Kürt halkına yönelik yaptığı katliamlara ilişkin Almanca bildiriler okunup dağıtıldı. Miting Efrîn direnişinin selamlandığı sloganlar eşliğinde sona erdi.

LIEGE

Belçika’nın Liege kentinde de Place Saint Etienne’de bir eylem düzenlendi. Yoğun ilgi gören eylemde bildiriler dağıtıldı ve Türk devleti ile çetelerinin Efrin’deki soykırım saldırılarına dikkat çekildi.

Eylem bildirinin okunması ardından sona erdi.