Türk devleti Viyana’da protesto edildi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da TCŞ ve TekoJIN aktivistleri öncülüğünde “Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi kapsamında bir araya gelen Kürtler, Türk devletinin gerilla alanlarında kimyasal silah kullanmasını protesto etti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) aktivistleri öncülüğünde “Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi kapsamında bir eylem gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Neubaugasse meydanında bir araya gelen kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanı sıra  YPG, YPJ, HPG flamalarını taşıdı.

Üzerinde “ Wir protestieren gegen den Türkischen staatsteror ın Kurdistan” (Kürdistan'da Türk devletinin terörünü protesto ediyoruz) yazılı pankart açıldı ve bildiriler dağıtıldı.

Burada yapılan açıklamada, kimyasal silah kullanımının normal olmadığı, Türk devletinin bu yaptıklarına sessiz kalan ülkelerin de suça ortak olduğu vurgulandı.

Yaklaşık bir saat süren eylemde, Türk devletinin kirli yüzünü ve buna ortaklık eden tüm ülkeleri insanlığa anlatmaya devam edileceğinin altı çizildi.

Eylem, atılan “Terrorist Erdogan”, “Hoch die Internationale Solidarität” ve “Alle Besetzer raus aus Kürdistan” sloganları ardından sona erdi.