Türk devletinin Şengal’e saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ-I

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını kitlesel eylemlerle protesto ediyor.

Hollanda’nın Den Haag, Fransa’nın Bordeaux ile Paris’in Villeneuve Saint-Georges banliyösü, Draguignan, Almanya'nın Bremen, Wesel kentinde düzenlenen eylemlerle işgalci Türk devletinin Şengal’e saldırıları protesto edildi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde Türk Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylem ile işgalci Türk devletinin Şengal’e saldırısı protesto edildi.

Den Haag Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Ronahi Kadın Meclisi’nin organize ettiği eylemde Türk devletinin Şengal’e dönük sistematik saldırıları protesto edildi.

Eylemde konuşan Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Sêydîk Amêd, Türk devletinin Şengal’deki hastaneyi bombalamasına karşı Hollanda devletini net tutum belirlemesi için çağrı yaptı. Sêydîk Amêd, Şengal nezdinde kamuoyunu, uluslararası hukuka insan haklarına sahip çıkmaya çağırdı. Eylem, “Avrupa finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” sloganıyla sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de işgalci Türk devletinin Şengal’e saldırıları protesto edildi.

Bordeaux’daki Grand Theatre Meydanı’nda TCŞ aktivistlerinin çağrısı ile düzenlenen eylemde Kürdistanlılar “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında faşist Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırısını protesto etti.

Eylem “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

VILLENEUVE SAINT-GEORGES

Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint-Georges banliyösünde Kürdistanlılar, Şengal’e yönelik işgalci Türk devletinin saldırısı ve YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwedêda’yı katledilmesi ile birlikte bugün Şengal hastanesinin bombalanmasını protesto etti.

Villeneuve Saint-Georges DKM önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, üzerinde “Şengal’deki katliamı kınıyoruz” ve “İntikam” pankartı açarak Villeneuve Saint-Georges belediyesine doğru yürüyüşe geçti.

Belediye önünde şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp bir açıklama yaptı.

“Faşist Türk devleti Kürtlerin kültürü, aklı ve cevheri olan Êzîdî halkını katliamlarla yok etmek istiyor” diyen Demiralp, şöyle devam etti: “Bunun için tüm kirli politikasını gerek DAİŞ, gerek de KDP eli ile Rojava başta tüm Kürdistan’da yapmaya çalışıyor. Ama her seferinde Önder Apo’nun felsefesi karşısında yenik düşüyor. Şengal’deki kazanımlara sahip çıkmak için alanlarda olacağız.”

Fransızca bildirilerinde okunup dağıtıldığı eylemde Kürdistanlılar sık sık “Bijî berxwadana Şengalê”, “Katil-terörist Erdoğan” ve “Şehid namırın” sloganları atıldı.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de işgalci Türk devletinin Şengal’e saldırısı HBF önünde düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

Eylemde yapılan açıklamada dünkü saldırının ardından bugün de hastanenin bombalandığı, bunun ile Türk devletinin insanlık suçu işlediğine dikkat çekildi.

Bu saldırıların Şengal’in özerkliğine saldırı olduğu ve Êzidî halkı üzerinde gerçekleşen fermanların devamı olduğu vurgulandı.

WESEL

Almanya’nın Wesel kentinde Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırıları protesto edildi.

Wesel ile Duisburg’da yaşayan Kürdistanlıların katıldığı eylemde Türk devletinin düzenlediği soykırım saldırılarına sessiz kalan, destek veren devlet ve erkil sisteminde kınandığı eylemde ulusal birlik ve uluslararası dayanışma vurgulandı.

Eylem “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi. 

DRAGUIGNAN

Fransa’nın Draguignan kentinde de Türk devletinin Şengal’e saldırısı protesto edildi. TCŞ’nin çağrısı ile düzenlenen eylemde bildiriler okundu. Bildirilerin okunduğu eylem sloganlarla sona erdi.