Türk devletinin işgal saldırıları Ermenistan’da protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Mala Gel’de düzenlenen bir açıklama ile protesto edildi.

Türk devletinin işgal saldırılarına Kürdistanlıların tepkileri sürüyor.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Mala Gel’de düzenlenen bir açıklama ile işgal saldırıları ve KDP’nin gerilla alanlarına saldırı girişimleri protesto edildi.

Ermenistan’daki Kürt kurum temsilcilerinin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasının metnini KNK üyesi ve parlamenter Kinyas Hasanov okudu.

“Biz Ermenistan’daki Kürt kurumları olarak Türkiye devletinin PKK ve Kürt halkına saldırılarını protesto ediyoruz. Türkiye devletinin bu saldırılardaki amacı Kürt halkının kazanımlarını yok etmektir. PKK ve halka saldırılarını bu temelde ele almak gerekir” diyen Hasanov şöyle devam etti: “Tüm bu saldırılara karşı gerillanın tarihi bir direnişi olmuştur. Halk gerillanın yanındadır ve Türkiye devleti bu saldırılarında herhangi bir başarı elde edememiştir. Bu nedenle de Türkiye devleti Güney Kürdistan yönetimini gerillaya karşı savaştırma çabası içerisindedir. Bununla da Kürtler arası bir çatışma çıkartmak istemektedir.”

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan’ın değerlendirmelerine de dikkat çeken Hasanov, “Ne olursa olsun Türkiye devletinin bu planını boşa çıkartarak, Kürtler arası bir çatışmanın önünü almalıyız” diye konuştu.

KDP başta olmak üzere, kim Türkiye’nin bu planlarına alet olursa bunun Kürtlere ihanet anlamına geldiğine de Hasanov dikkat çekti.

KDP’nin bu tutumundan dolayı Kürtler arası bir savaşın çıkma ihtimali olduğunu da söyleyen Hasanov, “Barzani yönetimindeki Güney yönetimine bu gerçekleri görüp ona göre bir tutum içerisinde olmaya çağırıyoruz. Yine başta Kürt halkına tüm insanlığa böylesi bir iç savaşın önünü almak için harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.